Wannabe Chef

Csirkés-salátás szendvics

A hétvége elteltével biztosan több háztarásban is fellelhető egy kis sültcsirke maradék, ami egyrészt jó, hogy van, mert legalább nem kell a hétfőt rögtön főzéssel kezdeni; másrészt jöhetnek a kifogások ellene, hogy

1. száraz a csirkemell, már nem olyan finom, mint tegnap volt,

2. nem ropog a csirkecombon úgy a bőr, mint amikor friss volt… stb…

Ilyenkor legjobb a maradékot saláta levelekkel, zöldségfélékkel szendvicsekbe rejteni; garantáltan elfogynak reggel, délben és este is.

Nálunk annyira népszerű ez a szendvics, hogy a hét elején nagyon gyakran készítjük mind reggelire, mind ebédre. Sőt! Direkt emiatt a szendvics miatt szoktam alufóliába tekert csirkemellet sütni alacsony hőmérsékleten, mert akkor nem szárad ki a hús, omlós lesz és szépen szeletelhető marad. De ez a szendvics sima sültcsirkéből is kiváló, sőt, ha van otthon torilla, akár tekercsként is elkészíthető. (Szívem szerint tettem volna még bele pár vékony szelet lilahagymát is, de tekintettel kell lennem embertársaimra is!)

Hozzávalók ( a képen látható mennyiséghez):

– 4 szelet enyhén pirított Graham kenyér

– sült csirke (nálam alufóliában sült csirkemell szeletek)

–  1-2 ek majonéz

– 1 kk mustár és 1 mokkáskanálnyi méz (esetleg +1 ek natúr joghurt)

– frissen őrölt bors

– jégsaláta levelek

– paradicsom karikák

– vajkrém és brokkoli csíra

 

1. A majozést+mustárt+mézet+borsot (+joghurtot) összekeverem, majd lazán beleforgatom az öntetbe a sültcsirke darabokat. (Ezt előző este is megtehetjük; hűtőben jól összeérnek az ízek.)

2. A kenyeret vékonyan megkenjük vajkrémmel, 2 szeletre saláta leveleket teszünk, erre jönnek a csirke darabok v. (szeletek), a paradicsom karikák, egy csipet brokkoli csíra, majd egy szelet kenyér.

3. Az így kapott szendvicseket átlósan elvágom és kész!

A szószhoz, amivel a husit összekeverjük majonéz kell… Ez nem is lenne gond, ha nem lennének olyanok a családban, akik még a majonéz puszta gondolatától is hasmenést kapnak. Viszont a mustár és méz, na, meg a sok zöldség annyira jól leplezik a majonézt, hogy nálunk senki észre sem veszi, hogy ebben a szendvicsben van belőle!:)

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ha sok maradna a grillcsirkéből, próbáld ki ezt a receptet is!
    http://wannabechef.eu/egy-falat-azsia/banbanji/

  2. Eiszrich Ágnes says:

    kegyetlenül jól néz ki! holnap rohanok is a grillcsirkéshez, hogy legyen egy kis maradék 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!