Wannabe Chef

Félórás joghurtos-áfonyás muffin

Nincs is jobb egy ilyen hűvös reggelen, mint egy friss, meleg péksüti mellet elkortyolni a reggeli teát vagy kávét (lehetőleg még pizsamában, a tévé előtt). Nem kell hozzá korán boltba, vagy pékségbe menni (mert akkor oda a pizsis reggeli), elég csak a hozzávalókat egy gyors mozdulattal összekeverni, muffin formába kanalazni és 20 percig sütni. Ellentétben sok muffinnal, ez szaftos, puha és másnapra sem szárad ki. Én a legjobban langyosan, egy leheletnyi vajjal szeretem.

Gimiben volt egy muffinos időszakom. Szerettem muffint sütni, mert csak össze kellett keverni a hozzávalókat, soha nem égett oda és elég sokféleképpen lehetett a muffinokat ízesíteni. Egy idő után viszont ráuntam a muffinsütésre, mert a legtöbb muffin, amit sütöttem, nekem kicsit száraz volt, főleg egy nap állás után. Aztán egyszer csak rábukkantam erre a receptre valahol az Interneten és azóta ezt sütöm, ha csak tehetem… Ez lett az én félórás muffinom, mert a hozzávalók kimérésétől a sütő kikapcsolásáig tényleg csak fél óra tellik el. Akkor pedig miért is ne készítenénk el egy nyugis hétvégi reggelen?

 

Hozzávalók (12 db-hoz):

– 2 csésze liszt

– 6 púpos ek (barna)cukor

– 2 tk sütőpor

– 1 nagy csipet só

– 2 tojás

– 1/2 csésze joghurt

– 1/3 csészényi (kb. 1 dl) olaj

– 1 1/2-2 csésze áfonya (nálam most fagyasztott, 35 dkg-os volt a zacskó, lehet ennél kevesebb is)

1 csésze=2,5 dl

 

1. Először bekapcsolom a sütőt és 190 fokra állítom, muffin papírral kibélelem a muffin formát.

2. Egy tálba mérem a száraz hosszávalókat, elkeverem. Egy másik tálba mérem a nedves hozzávalókat (tojás+joghurt+olaj), elkeverem (nem kell sokáig keverni).

3. A lisztes keverékbe forgatom az áfonyát és utána gyors, laza mozdulatokkal hozzákeverem a nedves hozzávalókat. Most sem szabad sokáig keverni, csak épp annyira, hogy összeálljon. Vigyázzunk, a gyümölcsöt ne törjük össze keverés közben!

4. A masszát a formába kanalazom és 20 percig sütöm.

A legtöbbször áfonyával, nyáron málnával is készítem. Alma kockákkal és meggyel sem lehet rossz (bár meggyből lehet, hogy kicsit sok lenne a 2 csészényi).

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!