Be kell valljam, az utóbbi időben kezdtem unni a reggeli pirítóst, de valamiért ragaszkodom hozzá. A citromkrémnek nagy sikere volt itthon, ezért is jött az ötlet, hogy a narancsvajat kipróbálom és ezt a finomságot is bemutatom. Egyáltalán nem túl karakteres, de aki szereti feldobni a reggeli péksüteményt valamivel, annak külön gasztronómiai élmény lesz. Tökéletes kalácshoz, kiflihez, zsemléhez, de az imádott pirítósomra is. Maximum 10 perc alatt készen van.
Narancsvaj juharsziruppal
Recept:
12 dkg sózatlan, nem szobahőmérsékletű vaj
1 evőkanál juharszirup, vagy méz, vagy agavé szirup
fél narancs lereszelt héja
csipetnyi só
Nincs más munka vele, mint minden hozzávalót összekeverni. Kézi mixert használok, hogy alaposan összeálljon minden hozzávaló habos vajas krémmé.
Egy tálba rakom, akár azonnal fogyasztható, de a hűtőben letakarva egy hétig is eláll. A hűtőből kivéve kicsit hagyni kell felmelegedni, mielőtt kenyérre vagy kalácsra kenném.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: