Wannabe Chef

Muhammarah: a legfincsibb sült paprikás mártogatós!

A muhammarah sült paprikából és pirított dióból készült isteni mártogatós (krém), amit a Közel Keleten mezzeként (vagyis előételként) fogyasztnak más ételekkel, krémekkel (mint pl. a humusszal, vagy padlizsán krémmel) együtt.

A név ne riasszon el senkit sem, mert gyorsan elkészíthető és a végeredmény egy igazi pikáns krém lesz, amibe kedvünkre mártogathatunk zöldségeket, meleg pitát, chipset, de akár pirítósra is kenhetjük. Azoknak, akik a humuszt és a pdlizsánkrémet szeretik, egyenesen kötelező!

Hozzávalók (4-5 főre):

70-80 dkg érett, piros paprika  (a legjobba  kápia)

0,5 liternyi dióbél

0,5 dl olíva olaj

4-5 gerezd fokhagyma felszeletelve

0,3-0,4 dl gránátalma szirup (kicsit kevesebb, mint fél dl)

só, bors

 

1. 180-190 fokra előmelegített sütőbe beteszem a dióbelet egy tepsiben és ezzel egy időben a paprikát is, de azt külön tepsiben. A diót 10-15 percig pirítom (vigyázzunk, ne égjen meg!), majd kihúzoma  sütőből. A paprikát bennt hagyom még kb. 40-50 percig, majd kiveszem és vagy egy tetős műanyag dobozba, vagy egy vastagabb nylon zacskóba teszem őket még 10 percre. (AZért, hogy a gőzben még tovább puhuljon.)

2. Lehúzzuk a paprikák bőrét és hagyjuk kihűlni.

3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, kicsit megsütjük (de nem égetjük!) benne a vékony karikákra vágott fokhagymát.

4. Ha a paprika kihűlt, a magházát eltávolítjuk és összeturmixoljuk az összes többi hozzávalóval. Isteni!

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!