Unokatestvéremmel névnapozni ültünk össze a héten és csodás ajándékokat kaptam. Gyerekkori levelezéseinket, régi receptjeinket és dédnagymamám receptkönyvét adta nekem. Ez olyan örömöt okozott, hogy azóta már többször átlapoztam oda-vissza. A kiadvány eredeti címe “Hogyan készül a jó sütemény?”, és olyan régi, hogy 1924 és 1940-es évek eleje közötti kiadású. Tele van olyan édességekkel, amik régen divatosnak számítottak, ma viszont kikoptak a köztudatból. Ez a könyvecske olyan süteményekről ír, amiket mindenképp meg kell sütnöm. Sokat ki fogok belőle próbálni és közzé fogom tenni itt a blogon. De ez a kis receptkönyv megér egy külön posztot, fogok még írni róla.
Sütőtökös zabos muffin
Recept:
250 g sült sütőtök
50 g pirított dió
50 g magozott datolya
50 g zabkorpa
50 g zabliszt
10 g (1 ek) olivaolaj
2 db tojás szétválasztva
1 kk tojás
3-4 ek méz
1. Elmelegítem a sütőt 200 fokra. A sütőtököt, és a diót kézi mixerrel összeaprítom.
2. A datolyát apróra vágom. A datolyát, a zabkorpát, a zablisztet, az olivaolajat, és a tojások sárgáját, a mézzel hozzádolgozom a sütőtökös-diós keverékhez.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Ezután robotgép helyett fakanalat ragadok, amivel a habot alaposan a masszába forgatom.
4. A kész tésztát kiadagolom a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiba. Kb. 20-30 perc alatt megsütöm. Akkor lesz kész, ha a muffinba szúrt tű szárazon jön ki.
12 muffin lesz belőle
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: