Wannabe Chef

Baconbe tekert szűzérme: gyorsabb, mint gondolnád

Azoknak, akik szeretnének gyorsan, finomat készíteni és nem bánják, ha nem csirkehús az alap.

A szűzérmében soha sem csalódok; puha, szaftos és gyorsan elkészül. Baconbe tekerve pedig biztos, hogy nem szárad ki! Egyetlen javaslat; érdemes a képen látható szeleteknél vékonyabbra szeletelni a húst (ebben az esetben a bacont tűrjük a hússzelet alá), mert akkor hamarabb átsül!

Hozzávalók:

A baconbe tekert szűzérméhez:

– (kapacitástól, étvágytól függően) kb. 2 szelet szűzérme/fő (kb. 2-2,5 cm)

– bacon (ahány szelet hús, annyi szelet bacon)+fogpiszkáló

– só, bors, olaj

-kakukkfű (elhagyható), feta sajt (elhagyható)

A párolt gombához:

– 30 dkg gomba (most bolti) vastagabb szeletekre vágva

– 1 hagyma kockákra vágva

– 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld (+ a díszítéshez)

– só, bors, őrölt rozmaring (v. majoranna), olaj

– kb. 1 dl bor (elhagyható)

1. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beleteszzük a felkockázott hagymát és lassú tűzön pároljuk-pirítjuk (kb. 5 percig), közben:

2. A húst sózzuk, borsozzuk, az oldalát enyhén fűszerezzük kakukkfűvel, majd körbetekerjük a bacon szeletekkel és átszúrjuk fogpiszkálóval. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és először az érmék alját, majd tetejét 2-3 percig sütjük (kéreg képződjön).

3. Közben a hagymához keverjük a felszeletelt gombát, sózzuk-borsozzuk és lassú tűzön pároljuk. Ha megpuhult, feljebb vesszüka  lángot és pirítjuka  gombát, majd meghintjük a petrezselyemzölddel és rozmaringgal (v. majorannával).

4. Közben a szűzérméket a bacon-ös oldalukra fordítjuk és tovább sütjük. Ha már a teteje-alja és az oldalán a bacon is szépen megsült, egy tálra szedjük.

5. A szűzérmés serpenyőbe öntünk 1 dl bort, felforraljuk, majd a bort a gombára öntjük és forralunk az egészen egyet.

Köretnek jázmin rizstt vagy krumplipürét adhatunk hozzá. Nálunk zöld saláta (citromleves olívaolajban marinált lilahagyma, kaliforniai paprika és madársaláta került mellé).

Tálaláskor a pirított gombára halmozzuk a szűzérméket (a hússzeletekre tehetünk egy csipet feta sajtot, hogy ne legyen annyira egyszínű) és kész! Könnyebb, mint gondolnád!

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!