Ha jobban belegondolok, a morzsa el is hagyható a tetejéről és szőlő helyett kockára vágott almát, friss fügét is tehetünk a pitébe. Aszalt gyümölcsökkel is el tudom képzelni.
Hozzávalók (1 db kb. 18 cm átmérőjű piteformához):
– bármilyen omlós pite tészta (Én mindig összeállítok egy adag pite tésztát, de az több alkalomra is elég. A tésztát két follpack lap között vékonyra nyújtom, majd kibélelem vele a formát. A maradék tésztát mindig lefagyasztom és legközelebb, ha pitét akarok készíteni, csak kiolvasztom.)
A töltelékhez:
– 80 g Philadelphia krémsajt
– 50 g natúr joghurt
– 20 g porcukor
– 1 ek étkezési keményítő
– 1 ek méz
– 1 tojás
– szőlő (érdemes kimagozni)
A morzsához:
– 20 g vaj
– 1 ek cukor
– 2 ek liszt
– 2 púpos ek darált mandula
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Ez a mennyiség is több, mint amennyi erre a kicsi pitére kell, de a maradék morzsát lefagyaszthatjuk.
A pite elkészítése:
1. A piteformát kibéleljük az omlós tésztával, villával megszúrkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amjd amíg hűl a tészta elkészítjüka tölteléket.
2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük; először a joghurtba keverjük a porcukrot és a mézet, majd ezt a keveréket a krémsajthoz keverjük, végül a krémsajthoz adunk egy egész tojást és jól elkeverjük. Végül a töltelékbe szitáljuk a keményítőt és azzal is jól elkeverjük.
3. A kihűlt pitetésztát megszórjuk szőlővel, ráöntjük a krémsajtos-joghurtos keveréket és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd megszórjuk a mandulás morzsával és újabb 15 perc alatt készre sütjük.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: