Wannabe Chef

Krémsajtos-szőlős pite mandulás morzsával

Ha nem szőlő lenne benne, hanem mazsola (vagy éppen semmi), akár krémtúrós pitének is nevezhetném, mert az omlós pite tésztában a vaníliás krémtúróra hasonlító joghurtos-krémsajtos töltelék van. De ősszel a szőlő szezonban szinte kötelező a friss gyümölcs ebbe a finom pitébe. Bármilyen pite tészta megfelel hozzá; rövid elősütés után csak megszórjuk szőlővel, erre jön a joghurtos-krémsajtos töltelék majd mehet is be a sütőbe! A sütés vége felé a pite tetejére szórjuk a morzsát és néhány, sütőben eltöltött perc után már kész is a süti!

Szőlős-krémsajtos pite mandulás morzsával

Ha jobban belegondolok, a morzsa el is hagyható a tetejéről és szőlő helyett kockára vágott almát, friss fügét is tehetünk a pitébe. Aszalt gyümölcsökkel is el tudom képzelni.

Hozzávalók (1 db kb. 18 cm átmérőjű piteformához):

bármilyen omlós pite tészta (Én mindig összeállítok egy adag pite tésztát, de az több alkalomra is elég.  A tésztát két follpack lap között vékonyra nyújtom, majd kibélelem vele a formát. A  maradék tésztát mindig lefagyasztom és legközelebb, ha pitét akarok készíteni, csak kiolvasztom.)

A töltelékhez:

–  80 g Philadelphia krémsajt

– 50 g natúr joghurt

– 20 g porcukor

– 1 ek étkezési keményítő

– 1 ek méz

– 1 tojás

– szőlő (érdemes kimagozni)

 

A morzsához:

– 20 g vaj

– 1 ek cukor

– 2 ek liszt

– 2 púpos ek darált mandula

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Ez a mennyiség is több, mint amennyi erre a kicsi pitére kell, de a maradék morzsát lefagyaszthatjuk.

A pite elkészítése:

1. A piteformát kibéleljük az omlós tésztával, villával megszúrkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amjd amíg hűl a tészta elkészítjüka  tölteléket.

2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük; először a joghurtba keverjük a porcukrot és a mézet, majd ezt a keveréket a krémsajthoz keverjük, végül a krémsajthoz adunk egy egész tojást és jól elkeverjük. Végül a töltelékbe szitáljuk a keményítőt és azzal is jól elkeverjük.

3. A kihűlt pitetésztát megszórjuk szőlővel, ráöntjük a krémsajtos-joghurtos keveréket és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd megszórjuk a mandulás morzsával és újabb 15 perc alatt készre sütjük.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!