Wannabe Chef

Gyömbéres körtés pite

A pite egy hálás süti. Szeretem, mert a  legtöbb gyümölcs passzol hozzá, pont emiatt minden szezonban süthető, ráadásul hidegen, melegen is finom. A körte engem csak úgy magában soha nem hozott lázba, de most unokaöcsém második születésnapjára kipróbáltam pitébe, gyömbérrel. Isteni lett…

 

 

Recept:

A tésztához:

35 dkg liszt

15 dkg cukor

18 dkg vaj

1 tojás

2 evőkanál jeges víz

A körtés töltelékhez:

3 db nagy körte

2 ek liszt

4 ek barna cukor 

1 kk gyömbér

1 kk citromhéj

1 ek vaj

 

1. A tésztához összekeverem a 35 dkg lisztet, a 15 dkg cukrot és a 18 dkg vajat morzsásra, majd hozzáadok 1 tojást és annyi vizet, hogy sima masszává álljon össze a tészta. Lisztezett pulton gyúrom  össze, és letakarva a hűtőbe teszem fél órára.

2. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kikenem vajjal a piteformát, és előkészítem a körtés tölteléket.

3. A körtéket alaposan megmosom, meghámozom, kimagozom és apró szeletekre vágom. Összekeverem a lisztet, a cukrot, a gyömbért és a citromhéjat, belevagdosom a vajat, az apró körtedarabokat.

4. Kiveszem a tésztát a hűtőből. A tésztát lisztezett pulton vagy két sütőpapír között kicsit nagyobbra nyújtom, mint a klasszikus kerek piteformám, azért hogy majd közvetlenül sütés előtt kissé vissza tudjam hajtani a széleket a körtés töltekre.

5. Miután kinyújtottam a tésztát, a tészta üregét megtöltöm a körtével, és a tészta túllógó részét visszahajtom a körtés töltelékre. Nem baj ha kicsit sérül a tészta, ez így is olyan rusztikus és szép lesz.

6. A tésztát 180 fokon, 30 percig sütjük, vagy addig amíg a körte meg nem puhul.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!