Wannabe Chef

Fahéjas mandarinos csirkemell

Amikor elérkezik a karácsonyi fűszerek, és a ropogós sültek időszaka, akkor ezt a fogást mindig megfőzöm. Múlt héten is előástam a receptet, hogy ráhangolódjak az ünnepekre. A mandarinos csirke nálunk nagy kedvenc Karácsony idején. December 24-én mindig is ez volt az ünnepi fogásunk, mert az igazi karácsonyi ebédeket és vacsorákat mindig a szülőknél töltjük. Az ízesítéstől nem kell idegenkedni: a fahéj igazi karácsonyi fűszer és kiválóan harmonizál a szegfűszeggel és a mandarinnal. Elkészíteni tényleg nagyon egyszerű, és a csirke az édes fűszeres gyümölcsös mártással együtt olyan különleges lesz, hogy igazán ünnepi étel lesz belőle.

 

Fahéjas mandarinos csirkemell

 

Recept (2 főre):

 

1 egész csirkemellfilé

3 ek cukor

3 db mag nélküli mandarin vagy 2 kisebb mandarin konzerv

2 narancs leve, vagy másfél dl narancslé

2-3 szegfűszeg

fél kk fahéj

1 dl száraz fehérbor (elhagyható)

só, olaj

1 ek keményítő

 

1. A húst besózom, és apró kockákra vágom, majd kisütöm. Leveszem a tűzről.

2. Egy másik edényben a cukrot világosbarnára olvasztom, és a szegfűszeggel, az őrölt fahéjjal ízesítem. Hozzáadom a narancslét. Ekkor a karamell kicsit összeugrik, de később ismét homogén keverékké áll majd össze a mártásom.

3. Mandarinnál jobban szeretek konzervvel dolgozni. Nem, nem azért, mert nem szeretek mandarint pucolászni! A mandarin konzerv azért jó, mert annál biztosan nem találkozom ebéd/vacsora közben maggal a fogam között. Ha nem kapok konzervet, marad a sima mandarin, a pucolás és a magozás minden egyes gerezdnél, bár az tény, hogy a friss gyümölcs lédúsabb. Konzervnél a levét leöntöm, nem rakom a mártáshoz, mert azzal túl híg lesz. Narancslé után a mandarint is hozzáadom az édes mártáshoz, apró gerezdekben, majd a fehérbor következik a recept szerint, de ez elhagyható.

4. Mindezt együtt összeforralom, és keményítővel sürítem. A húst és a mártást összeforralom. Rizshez jól passzol, de mivel nálunk a fiúk is általában ugrani szoktak a mandarinos csirkére, ezért inkább sült krumplival tálalom, akkor még jobban fogy.

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!