Wannabe Chef

Sós-sajtos rudak – ahogy anyukám készíti

A múltkor, a régi Dr. Oetker receptfüzet kapcsán olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, hogy rögtön eszembe is jutott néhány nagyon finom családi sütemény és rágcsálnivaló. Ezek közül egy ez az elronthatatlan, gyorsan elkészíthető, ropogós, de nem száraz sós-sajtos rúd.

Sós-sajtos rúd - ahogy anyukám készíti

Ez egy annyira egyszerű sós rágcsa, hogy biztosan minden családnak van egy recept verziója rá. Több változatot is kóstoltam már, de én az anyukámét szeretem a legjobban; ropog, de nem száraz, enyhén sós és a szezámmag (főleg, ha pirított!) különösen feldobja. Nagyon gyorsan elkészül, elronthatatlan és bármilyen alkalomra kiváló. És akkor jöjjön a recept. Ahogy anyukám készíti.

Hozzávalók:

(25-25-25!) Tehát:

– 25 dkg liszt

– 25 dkg margarin

– 25 dkg reszelt sajt (nálam sima Trapista)

– 1 kk só

– tojássárgája a kenéshez

– szezámmag (lehetőleg pirított!) a tetejére

1. A lisztet, margarint, reszelt sajtot és a  sót összedolgozzuk.

2. A tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és derelyevágóval a képen látható formájúra vágjuk. (Ha nincs derelyevágó, jó lesz a sima kés is.)

3. Tepsibe tesszük a rudakat, lekenjük tojássárgával, megszórjuk szezámmaggal, majd 170-180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!