Vannak országok, ahol a Starbucks téli kínálatában mindig szerepel a “Cranberry Bliss Bar“. (Merthogy külföldön a Starbucks-ban is sok a szezonális étel, ital, nem úgy, mint nálunk.) A fehér csokis blondie tésztán pikáns krémsajtos réteg van, amit bőven meghintenek savanykás, aszalt vörösáfonyával és mindezt a süti tetejére csurgatott, citrusos ízű fehér csoki koronázza meg. nemcsak finom, de a fehér-piros színkonbinációval igazi télies, karácsonyi süti is.
Ha a Starbucks-ban lenne ilyen süti, egy jó Chai Latte kíséretében elmajszolnék egy-két szeletet belőle, de mivel nincs, ezért magamnak kellett elkészítenem. Mivel a mostani sütést egy kísérletnek szántam, ezért csak egy kis tepsivel sütöttem, ezért nem is tudtam olyan szép, nagy, háromszög alakú szeleteket vágni, mint amilyenek a Starbucks képén vannak. Én négyzet alakúra szeleteltem, és mivel nem maradt már elég fehér csokim, a tetejét sem tudtam “becsíkozni” (de helyette reszeltem pár kocka csokit a tetejére). Nem baj, legalább nem lett túl édes!
Az én verzióm ilyen lett:
Ajénlom mindenkinek, aki egy könnyű, ám de finom és nem szokványos sütit szeretne készíteni! Akinek van blondie receptje, használja alapnak azt, akinek nincs, az az alábbi hozzávalókból süsse az alapot!
Hozzávalók (21X25 cm-es tepsihez):
A süti aljához:
– 10 dkg vaj
– 10 dkg nádcukor
– 2 tojás
– 12 dkg liszt
– 6-7 dkg fehér csoki durvára vágva
– 1 jó nagy marék apróra vágott, aszalt áfonya
– 1 kk őrölt gyömbér
– 1-2 púpozott ek apróra vágott kandírozott gyömbér (elhagyható, de kár lenne!)
– vaníliás cukor, v. aroma
1. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azzokkal is jól elkeverjük.
2. Az 1.-hez adjuk a vaníliát, a gyömbért (por+kandírozott), az áfonyát, a csokit és egy fakanállal lazán elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is.
3. 170-180 fokon megsütjük (kb. 15-20 perc). Akkor jó, ha a teteje aranybarnás-sárgás. Vigyázzunk, meg ne égjen, mert a tészta viszonylag vékony!!!! (Majd legközelebb több anyagot teszek bele!:)
4. Ha kisült, vegyük ki a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Bevonathoz:
1-2 kk reszelt narancshéj
12,5 dkg Philadelphia krémsajt
2 ek porcukor (v. több, ki-hogy szereti)
1 ek joghurt (el is hagyható)
A hozzávalókat összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük.
Díszítésként a tetejére szórjunk apróra vágott, aszalt áfonyát. A süti -eredetileg- olvasztott fehér csokival van becsíkozva (az olvasztott csokihoz keverhetünk 1-2 kk friss citrom, vagy narancs levet), de ha nincs elég csokink pár kockát a tetejére reszelhetünk. De csoki nélkül is finom!
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: