Wannabe Chef

Apró karácsonyi mazsolás süti

Nagymamám az ünnep hetében reggeltől estig süti a karácsonyi sütiket. Jönnek sorba a mákos és diós beiglik, mazsolával és anélkül, aztán a mézes zserbó és az olga… Tegnap miközben az egész lakásban beigli illat terjengett, azon járt az eszem, tulajdonképpen még nem is sütöttem mákos beiglit soha. A férjem most először követeli is rajtam. Tegnap úgy döntöttem, ma lesz a napja: karácsonyi beigli sütés most vagy soha. Este hát neki kezdek, lesz ami lesz, és ígérem egyszer beszámolok róla, hogy sikerült. Az aprósütiken már túl vagyok, itt van például ez a finom mazsolás, ami segített nekem ráhangolódni az ünnepekre. Ez a recept is kiválóan variálható, mazsola helyett aszalt meggyel vagy aszalt vörös áfonyával, és formát is tetszés szerint használhatunk.
 

Apró karácsonyi mazsolás süti

Recept:

12-12 dkg puha vaj és cukor

20 dkg liszt

1 tojás

fél kk szódabikarbóna

1 csomag vaniliacukor

8 dkg mazsola

 

 

Apró karácsonyi mazsolás süti

 

1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kikenek vajjal egy nagyobb tepsit. Forró vízbe áztatom a mazsolát.

2. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojást, a vaniliát. Hozzákeverem a lisztet, a szódabikarbónát, és a korábban már beáztatott mazsolát (leve nélkül).

3. Lisztezett deszkán kinyújtom fél centi vastagra, majd kiszaggatom formákkal.

4. A tepsin elhelyezem a formákat ujjnyi távolságra, és tíz perc alatt megsütöm (míg aranybarna nem lesz). Tepsin hagyom kihűlni.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!