Apró karácsonyi mazsolás süti
Nagymamám az ünnep hetében reggeltől estig süti a karácsonyi sütiket. Jönnek sorba a mákos és diós beiglik, mazsolával és anélkül, aztán a mézes zserbó és az olga… Tegnap miközben az egész lakásban beigli illat terjengett, azon járt az eszem, tulajdonképpen még nem is sütöttem mákos beiglit soha. A férjem most először követeli is rajtam. Tegnap úgy döntöttem, ma lesz a napja: karácsonyi beigli sütés most vagy soha. Este hát neki kezdek, lesz ami lesz, és ígérem egyszer beszámolok róla, hogy sikerült. Az aprósütiken már túl vagyok, itt van például ez a finom
mazsolás, ami segített nekem ráhangolódni az
ünnepekre. Ez a recept is kiválóan variálható, mazsola helyett aszalt meggyel vagy aszalt vörös áfonyával, és formát is tetszés szerint használhatunk.
Apró karácsonyi mazsolás süti
Recept:
12-12 dkg puha vaj és cukor
20 dkg liszt
1 tojás
fél kk szódabikarbóna
1 csomag vaniliacukor
8 dkg mazsola
Apró karácsonyi mazsolás süti
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kikenek vajjal egy nagyobb tepsit. Forró vízbe áztatom a mazsolát.
2. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojást, a vaniliát. Hozzákeverem a lisztet, a szódabikarbónát, és a korábban már beáztatott mazsolát (leve nélkül).
3. Lisztezett deszkán kinyújtom fél centi vastagra, majd kiszaggatom formákkal.
4. A tepsin elhelyezem a formákat ujjnyi távolságra, és tíz perc alatt megsütöm (míg aranybarna nem lesz). Tepsin hagyom kihűlni.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.