Szilveszteri saláta grillcsirkéből, fokhagymás majonézzel

A jól bevált szilveszteri ételsorhoz nálunk mindig hozzátartozik egy jó saláta is. Szilveszterkor és egyébként az ünnepek alatt mindig szeretek kicsit előre dolgozni, hogy ne ússzak el a főzéssel. Ez a csirkesaláta nemcsak gyorsan elkészíthető, de nagyon jó vendégváró is! Munkát gyakorlatilag csak a grillcsirke bontása és darabolása igényel, ezalatt a krumpli a sós vízben gyorsan megfő, a kaliforniai paprika és a póréhagyma aprítás-szeletelés sima ügy. Gyorsan és előre elkészíthető csirkesaláta zaklatott ünnepi időszakokra.
 

Szilveszteri saláta grillcsirkéből

Recept (4 adaghoz):

A salátához:

30 dkg sovány csirkehús grillcsirkéből

30 dkg főtt burgonya

10 dkg paprikával töltött, zöld olivabogyó

1 szál póréhagyma

1 kaliforniai paprika

1 csokor petrezselyem

 Fokhagymás majonézhez:

20 dkg natúr joghurt

40 gr majonéz

1 tk citromlé

1 gerezd fokhagyma

só, bors

1. A saláta hozzávalóit egy nagy tálban előkészítem. A burgonyát megfőzöm. A csirkét apró darabokra szedem, a paprikát hajszálvékonyra vágom.

2. A megfőtt burgonyát vékony karikákra vágom, a póréhagyma fehér részét is karikákra vágom. Ezeket mind összekeverem és megszórom a felaprított petrezselyemmel.

3. A majonézhez keverem a joghurtot, a citromlét, a fokhagymát, sózom és borsozom.

4. A majonézt és a salátát összekeverem.

Citromgerezdekkel tálalom, de előkészítem a borsszórót is az asztalra.

Címkék: , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »