Az ünnepek alatt több barátnőm is meglátogatott, de általában mire a barátnős karácsonyozásokhoz eljutunk, addigra már mindannyian teljesen el vagyunk telve a sok bejglivel. Ilyenkor a forró csoki a klasszikus karácsonyi sütik helyett tuti befutó, ezért úgy gondoltam az lesz a legjobb ha forró csokival várom őket. Ezt a receptet többször elkészítettem, mire megtaláltam a nekem megfelelő arányokat benne. Először tejszín nélkül készítetten, de az inkább hasonlított egy forró kakaóra, aztán a következő túl édes lett. Most végre megtaláltam a tökéletes arányt mindenből a forró csokoládéhoz, itt persze mindenki adhat hozzá több vagy kevesebb cukrot, de akár csokiból is más mennyiséget a saját ízlésének megfelelően, mindenki próbálkozhat kedvére. Hozzáadhatunk különböző szirupokat, de akár egy kis rumot is. Ez a forró csokoládé mennyiség 4 főre bőven elegendő, én aztán nagy csoki imádó vagyok, de ez a kis adag is jól eltelít. Hétvégén és hétközben is könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető, és egy kis aprósütivel, vagy keksszel isteni!
Recept:
50 g porcukor
5 dl tej
15 g keserű kakaópor
125 g étcsokoládé
Kevés tejszín
1. A csokoládét kis darabkákra vágom.
2. Lábosban felforralom a tejet a cukorral, majd hozzáadom a kakaóport és kézi habverővel kevergetem. Ismét felforralom, majd leveszem a tűzről.
3. A cukros-kakaós tejhez darabonként hozzáadom a csokoládét, s fakanállal szépen hozzákeverem, majd kavargatom amíg el nem olvad. Hozzáadok kevés tejszínt, hogy sűrűbb legyen a forró csokim, ez nálam egy löketnyi tejszín, de lehet több is. Ha kihagyom, híg meleg kakaót kapok, és nem lesz ilyen krémes.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Yessssssssssssss!!!