Wannabe Chef

Receptkönyvek és csokifagyi

A polcomon már annyi receptkönyv díszeleg, hogy ha nem lenne más dolgom, csak a főzés, akkor se tudnám végigfőzni őket. Egyik kedvencem a dédnagymamámé, ami még az 1920-as évekből való, erről a könyvecskéről már írtam egy külön posztban. Az újak közül abszolút favorit egy 7 kötetes csokoládés recepttár: kizárólag csokoládés receptek vannak benne a krémes csokoládéktól kezdve az extravagáns csokoládékon át a ropogós csokoládékig. A jeges csokoládék között találtam egy eszméletlen jó csokoládéfagylalt receptet, amit nagyon kedves barátaimnak készítettem vacsorára desszertnek. A legjobb benne, hogy fagylaltgép nélkül is el lehet készíteni és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal. Én egy marék apróra tört étcsokoládét szórtam bele és keveset a tetejére is dobtam mielőtt a fagyasztóba raktam. 

Házi készítésű csokoládéfagylalt, étcsokoládédarabokkal

 

Recept kb. 7,5 dl fagyihoz:

2 tojás

4 ek porcukor

2 ek holland kakaópor

10 dkg étcsokoládé

2,5 dl tejszín

1 nagy marék feldarabolt étcsokoládé

1. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fehéredésig keverem a cukor felével és a kakaót is hozzáadom a keverékhez.

2. A 10 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem, ha már kicsit kihűlt, hozzáadom az előző keverékhez.

3. Elektromos habverővel felverem a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatom. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verem, ezt is beforgatom, hozzákeverem a marék feldarabolt étcsokoládét. Elsimítom egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba teszem.

A recept a Csokoládés édességek kiskönyvtára Jeges csokoládék kötetében jelent meg, én annyit módosítottam rajta, hogy a masszához feldarabolt étcsokoládét is kevertem.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!