A polcomon már annyi receptkönyv díszeleg, hogy ha nem lenne más dolgom, csak a főzés, akkor se tudnám végigfőzni őket. Egyik kedvencem a dédnagymamámé, ami még az 1920-as évekből való, erről a könyvecskéről már írtam egy külön posztban. Az újak közül abszolút favorit egy 7 kötetes csokoládés recepttár: kizárólag csokoládés receptek vannak benne a krémes csokoládéktól kezdve az extravagáns csokoládékon át a ropogós csokoládékig. A jeges csokoládék között találtam egy eszméletlen jó csokoládéfagylalt receptet, amit nagyon kedves barátaimnak készítettem vacsorára desszertnek. A legjobb benne, hogy fagylaltgép nélkül is el lehet készíteni és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal. Én egy marék apróra tört étcsokoládét szórtam bele és keveset a tetejére is dobtam mielőtt a fagyasztóba raktam.
Házi készítésű csokoládéfagylalt, étcsokoládédarabokkal
Recept kb. 7,5 dl fagyihoz:
2 tojás
4 ek porcukor
2 ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
1 nagy marék feldarabolt étcsokoládé
1. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fehéredésig keverem a cukor felével és a kakaót is hozzáadom a keverékhez.
2. A 10 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem, ha már kicsit kihűlt, hozzáadom az előző keverékhez.
3. Elektromos habverővel felverem a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatom. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verem, ezt is beforgatom, hozzákeverem a marék feldarabolt étcsokoládét. Elsimítom egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba teszem.
A recept a Csokoládés édességek kiskönyvtára Jeges csokoládék kötetében jelent meg, én annyit módosítottam rajta, hogy a masszához feldarabolt étcsokoládét is kevertem.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: