Ez a recept egy jolly joker a túlórás, rohangálós estékre. Emlékszem, mikor előszőr készítettem: semmi nem volt itthon, csak pár szem paradicsom, bacon (nálunk az előre felkockázott verzió mindig van otthon), és sajt. Márványsajt passzol hozzá, amit frissen, sütés után szórok rá. Aki nem kedveli ezt a változatot, mozzarellával vagy fetasajttal is kipróbálhatja. A ruccolát a langyos tésztára tépkedem, hogy ne fonnyadjon meg a forró tésztán, majd szeletekre vágom, és tálalom. Ennyi az egész.
Lepény paradicsommal, baconnel és sajttal
Recept:
50 dkg mélyhűtött levelestészta
15 dkg prosciutto vagy bacon
2-3 nagyobb paradicsom 10-12 apró darabra vágra (leve lecsöpögtetve)
1 kk oregano vagy bazsalikom
10 dkg márványsajt vagy mozzarella vagy fetasajt
2 nagy marék ruccola
1. A levelestésztát felengedem, kinyújtom 4-5 mm-esre. Tepsire terítem és megszúrkálom.
2. Előmelegítem a sütőt 200 fokra (légkeveréses).
3. A tésztára rakom a paradicsomokat, megszórom bazsalikommal vagy oreganoval. Erre terítem a sonkaszeleteket vagy bacont, és az előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tészta széle aranybarna lesz és felemelkedik.
4. Kiveszem, megszórom a sajttal és kicsit hagyom hűlni. Rátépkedem a ruccolát.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: