Nagymamám rétesénél nincs jobb a világon. Ő a tésztát is maga készíti, hajszálvékonyra kihúzkodja, és így nagyobb lesz a rétestészta mint az asztal egész lapja… Óriási adagot készít belőle mindig és eszméletlen finom. Ez a recept lényegesen gyorsabb mint az övé, ha valaki éppen beugrana tényleg pár perc alatt elkészül. Ha sütök, akkor azonnal elfogy. Hangulat kérdése, hogy a túrót éppen csak fahéjjal és cukorral szóróm meg, vagy rádobálok pár szem meggyet is. Mindkét verziót nagyon szeretjük!
Túrós rétes fahéjjal
Recept (1 réteshez):
4 réteslap
kevés olaj
1 ek tejföl
1 marék morzsa
25 dkg túró
1 tojás
2 ek +1 ek cukor
fél tk fahéj
fél citrom reszelt héja
1. Előmelegítem a sütőt 250 fokra.
2. Összekeverem a túrót, a tojást és a 2 evőkanál cukrot.
3. Vizes konyharuhát rakok a pultra, rárakom az első réteslapot, majd a többit úgy, hogy olajjal megkenem egymás közt a réteslapokat. A negyedik lapot is megkenem kevés olajjal, és a tejfölt is rásimítom a kanállal. Rászórom a marék morzsát.
4. Rádobom halmokban a túrót, még egy evőkanál cukrot és a fahéjat. Citromhéjat nem mindig reszelek bele, de most kaptam Meyer citromot a piacon, és ez a narancssárgás, fűszeres illatú hibrid fajta egészen izgalmas ízt adott a rétesnek.
5. Az egész rétest a vizes konyharuhával összegurítom, olajozott tepsire rakom, majd az előmelegített sütőben megsütöm. 15 perc múlva kiveszem a sütőből. Kicsit hagyom hűlni, utána porcukorral megszórom, felvágom és tálalom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.