Ez a kekszes édesség gyerekkorom egyik nagy kedvence és ha nosztalgiázni szeretnék, mindig előveszem. Nem a legelegánsabb süti, de ez engem cseppet sem izgat, mert annál finomabb, ezért úgy gondoltam a karácsonyi őrület és az azzal járó csilli-villi édességek után megosztom egy külön bejegyzésben ennek az isteni kakaós keksznek a receptjét. Egyszerű, és az időt csak a kekszek feldarabolása igényli. A keksz és a kakaós krém összefőzése után a fagyasztás következik, majd vágható is finom szeletkékre a sütemény. Én diót soha nem raktam bele, de aki szereti, pár marékkal nyugodtan szórjon bele felaprítva. Másnap reggel, a habos kávé mellé feledhetetlen.
Kakaós keksz rummal
Recept:
50 dkg háztartási keksz apró darabokra törve
0,5 dl rum
250 g margarin
1,5 dl tej
20 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
1 ek liszt
1. A kekszet apró darabokra töröm, de nem morzsákra, mert a darabosabb keksszel marad egyben és vágható jól a sütemény. A feldarabolt kekszet belocsolom a rummal és félreteszem.
2. A tejet, a cukrot, a kakaóport, a lisztet felfőzöm, beledobom a margarint, és újra felforralom. Ráöntöm a rummal belocsolt kekszdarabokra, összekeverem, hogy a kekszet jól átjárja a kakaós krém.
3. Őzgerincformába, vagy más, fagyasztóba tehető hasonló formába alufóliát teszek és belekanalazom a kekszes krémet a hengerbe, majd a mélyhűtőbe rakom egy éjszakára.
4. Másnap előveszem, lehámozom róla az alufóliát és éles késsel szeletekre vágom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: