Wannabe Chef

Csokoládés mini muffin ehető csillámporral

Ehhez a mini muffinhoz Kopenka és az ő gyönyörűséges tündértortácskái csináltak nekem óriási kedvet. Lehetséges, hogy kevesen ismeritek őt, de pár héten belül ki fog derülni itt a blogon ki ő, és milyen apropóból találkoztunk vele. Ezek a csillámos sütik most egy farsangi házibuliba készültek. A mini muffinok tetején csokoládés krém és ehető csillám volt, amit még egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam Londonból. Azóta is féltve őrzöm az összes tégelyt, imádom mindegyik színt, az ezüst nagy kedvenc, bár bevallom a zöld porral nem nagyon tudok mit kezdeni, az kicsit bizarr nekem a sütikre. Leginkább trüffeleket szoktam díszíteni vele. Úgy tudom itthon még nem kapható ez a fajta ehető csillám, mindig vadászom, ha bárki tud lelőhelyet, itt szóljon. Csillámpor ide vagy oda, jöjjön a recept, ami enélkül is elkészíthető és élvezhető lesz Valentin-napon. Akinek nincs mivel díszítenie a csokikrémet, szórja meg csokiforgáccsal: zöldséghámozóval szép csokiforgácsot lehet készíteni csokoládétáblából. 

Csokoládés mini muffin

Recept (24 db mini muffinhoz):

A tésztához:

mini muffin forma

10 dkg olvasztott margarin

2 tojás

1 ek kakaópor

150 g cukor

110 g liszt

1 tk sütőpor

fél zacskó vaniliáscukor

A krémhez:

1 dl tej

1 púpozott ek liszt

1 púpozott ek cukor

1 ek kakaópor

100 g margarin

1. A sütőt 180-200 fokra melegítem és a formákat kibélelem muffinpapírral.

2. A lisztben elkeverem a kakaóport, a sütőport.

3. A tojásokat habosra keverem a vajjal, a cukorral és a vaniláscukorral, majd belekeverem a lisztes keveréket. A formákba töltöm, majd 10-15 percet sütöm a mini muffinokat.

4. Miközben sülnek a muffinok, elkezdem a krém készítését. A hideg tejbe kézi habverővel vagy fakanállal hozzákeverem a lisztet, a cukrot és a kakaóport, és együtt felforralom. Folyamatosan keverem, nehogy odakapjon, s ha már nagyon sűrű krémet kaptam, leveszem a lapról majd kicsit hagyom kihűlni.

5. Hozzákeverem habverővel az apró kockákra vágott margarint. Egy vajas krémet kapok, ami habnyomózsákban már jól formázható. A krémet a zsákba töltöm kanállal és a muffinok tetejét diszítem vele, majd megszórom kevés csillámmal.

 

 

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!