Hiszem azt, hogy pár izgalmas recepttel be lehet csalni egy kicsivel több zöldséget a családi menübe. Nem teszek fogadalmat, hogy “mától vacsorára csak salátát” de nem is ez a cél, hanem az, hogy az arányokon módosítsunk. Valamiért eddig mindig kikerültem a zöldségespultnál a zellergumót, ha arra került a sor, hogy salátát készítsek, pedig megtalálható benne számos vitamin és nyomelem. Salátavacsoránkat ezért egy kis zellerrel toldottam meg. A zeller gumóját eddig még soha nem fogyasztottuk nyersen (levesbe viszont annál többször). A citrom, az alma, és a joghurt kellően elnyomta erős ízét, így észre sem lehetett venni a salátában. Kétféleképpen tálalható: joghurtos mártással, pirított dióval megszórva, de aki nem bírja az alma és a citrom savanykás ízét, megbolondíthatja egy kis mazsolával is, ami eszméletlenül jól passzol a salátához.

Ropogós zellersaláta almával, jégsalátával, pirított dióval
Recept (2 személyre):
Fél citrom leve
1 alma
1 egész jégsaláta
1 csokor petrezselyem
fél zellergumó
marék dió pirítva
2 dl joghurt
2 ek majonéz
citromgerezdek
1. A marék diót serpenyőben rövid ideig megpirítom, majd félreteszem.
2. A citromlevet egy tálba öntöm. Az almát elfelezem, kimagozom, felszeletelem szép vékonyra, elhelyezem őket a citromlébe úgy, hogy a lé elfedje őket. Így megelőzöm azt, hogy megbarnuljanak.
3. A jégsalátát apró csíkokra vágom, a zellergumót vastagabb reszelőn lereszelem, a petrezselymet felaprítom. Összeforgatom az almával.
4. A joghurtot, a majonézt összekeverem, majd ráöntöm a salátára. Megszórom a pirított dióval. Aki szereti, megbolondíthatja egy kis mazsolával is.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: