Múlt héten egy csokoládés-málnás morzsa recepttel vendégeskedtünk a NoSalty.hu gasztroblogger rovatában. Amikor elkészítettem a málnás morzsát a cikkhez, annyira megjött a kedvem a málnás süteményekhez, hogy múlt hétvégén egy málnás muffint is sütöttem. Igaz, hogy a friss málna szezonja még messze van, de szerencsére nyári gyümölcsöket ilyenkor is be lehet szerezni bárhol. Ebben a muffinban a savanykás gyümölcs mellett még egy nagyszerű dolog van, az pedig a könnyű joghurtos tészta, ami másnap is omlós marad és nem szárad ki. Hasonlóan készül kedvenc browniemhoz: ha elég nagyok maradnak a csokoládék a tésztában, frissen sütve vagy másnap kicsit megmelegítve olvadt csokival a közepén fogyasztható a sütemény.
Recept (12 db muffinhoz):
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
18 dkg málna
25 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 csipet só
1 dl tej
10 dkg joghurt
15 dkg cukor
1 tojás
1 vaniliás cukor
1. A sütőt 200 fokra előmelegítem (gázsütőn 6-os fokozat). A muffintepsi horpadásait kibélelem papírkapszlival.
2. A csokoládét felkockázom nagyobb darabokra. A málnát egy másik tálban egy evőkanál liszttel összekeverem.
3. A vajat felolvasztom, s hagyom kicsit kihűlni. Összekeverem a tejet, a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaniliás cukrot, az olvasztott vajat kézi habverővel, majd hozzákeverem a száraz hozzávalókat is fakanállal: a lisztet, sütőport, a csipet sót, és a feldarabolt csokoládét.
4. A tésztába keverem a málnát is, összedolgozom óvatosan, majd a muffinpapírkákat megtöltöm. A sütőbe rakom a tepsit 25 percre.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: