Wannabe Chef

Joghurtos-málnás muffin csokoládédarabokkal

Múlt héten egy csokoládés-málnás morzsa recepttel vendégeskedtünk a NoSalty.hu gasztroblogger rovatában. Amikor elkészítettem a málnás morzsát a cikkhez, annyira megjött a kedvem a málnás süteményekhez, hogy múlt hétvégén egy málnás muffint is sütöttem. Igaz, hogy a friss málna szezonja még messze van, de szerencsére nyári gyümölcsöket ilyenkor is be lehet szerezni bárhol. Ebben a muffinban  a savanykás gyümölcs mellett még egy nagyszerű dolog van, az pedig a könnyű joghurtos tészta, ami másnap is omlós marad és nem szárad ki. Hasonlóan készül kedvenc browniemhoz: ha elég nagyok maradnak a csokoládék a tésztában, frissen sütve vagy másnap kicsit megmelegítve olvadt csokival a közepén fogyasztható a sütemény.

Csokoládés-málnás muffin

 

Recept (12 db muffinhoz):

10 dkg étcsokoládé

10 dkg vaj

18 dkg málna

25 dkg liszt

1 kk sütőpor

1 csipet só

1 dl tej

10 dkg joghurt

15 dkg cukor

1 tojás

1 vaniliás cukor

 

1. A sütőt 200 fokra előmelegítem (gázsütőn 6-os fokozat). A muffintepsi horpadásait kibélelem papírkapszlival.

2. A csokoládét felkockázom nagyobb darabokra. A málnát egy másik tálban egy evőkanál liszttel összekeverem.

3. A vajat felolvasztom, s hagyom kicsit kihűlni. Összekeverem a tejet, a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaniliás cukrot, az olvasztott vajat kézi habverővel, majd hozzákeverem a száraz hozzávalókat is fakanállal: a lisztet, sütőport, a csipet sót, és a feldarabolt csokoládét.

4. A tésztába keverem a málnát is, összedolgozom óvatosan, majd a muffinpapírkákat megtöltöm. A sütőbe rakom a tepsit 25 percre.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!