Wannabe Chef

Gombás-kecskesajtos tagliatelle

Ritkán fogyasztunk tésztát hétköznap itthon, mert inkább hétvégére tartogatom a különböző húsraguval megrakott tésztaételeket. Ebben a zöldséges kecskesajtos tésztareceptben azt szeretem, hogy villámgyorsan elkészül, mégis egy izgalmas vacsora lesz belőle. Tagliatellével készítettem, de használható hozzá más vastagabb tészta is, mint a pappardelle, vagy a lasagne alapanyagául használatos száraztésza is, kicsit összetörve.

Kecskesajtos-gombás tagliatelle

Recept (4 személyre):

200 g champion gomba

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

150 g tagliatelle (széles laposmetélt) tészta

25 g vaj

100 g kemény kecskesajt

friss parmezán a tálaláshoz

4 ek a tészta főzővízéből

 

1. A gombát, a hagymát, és a fokhagymát felszeletelem apróra. Vajon 3-4 percig aranybarnára pirítom a vöröshagymát, ezután hozzáadom a gombát és a fokhagymát is, és addig sütöm amíg a gomba is megbarnul.

2. A tésztát felteszem főni sós vízben, a csomagolásán található utasítás szerint. Ha elkészült, leszűröm, de kevés főzővizet meghagyok. A forró tésztát visszateszem az edénybe, összekeverem a meghagyott 4 evőkanál főzővízzel, és hagymás gombával, és rászórom az összetört kecskesajtot is, majd összeforgatom.

3. Rászórok kevés frissen őrölt borsot, majd tálalás előtt kevés parmezánsajtot reszelek rá.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!