Ritkán fogyasztunk tésztát hétköznap itthon, mert inkább hétvégére tartogatom a különböző húsraguval megrakott tésztaételeket. Ebben a zöldséges kecskesajtos tésztareceptben azt szeretem, hogy villámgyorsan elkészül, mégis egy izgalmas vacsora lesz belőle. Tagliatellével készítettem, de használható hozzá más vastagabb tészta is, mint a pappardelle, vagy a lasagne alapanyagául használatos száraztésza is, kicsit összetörve.
- Kecskesajtos-gombás tagliatelle
Recept (4 személyre):
200 g champion gomba
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g tagliatelle (széles laposmetélt) tészta
25 g vaj
100 g kemény kecskesajt
friss parmezán a tálaláshoz
4 ek a tészta főzővízéből
1. A gombát, a hagymát, és a fokhagymát felszeletelem apróra. Vajon 3-4 percig aranybarnára pirítom a vöröshagymát, ezután hozzáadom a gombát és a fokhagymát is, és addig sütöm amíg a gomba is megbarnul.
2. A tésztát felteszem főni sós vízben, a csomagolásán található utasítás szerint. Ha elkészült, leszűröm, de kevés főzővizet meghagyok. A forró tésztát visszateszem az edénybe, összekeverem a meghagyott 4 evőkanál főzővízzel, és hagymás gombával, és rászórom az összetört kecskesajtot is, majd összeforgatom.
3. Rászórok kevés frissen őrölt borsot, majd tálalás előtt kevés parmezánsajtot reszelek rá.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: