Készült már néhány palacsinta változat a blogra, klasszikus és cukormentes is. Ez a palacsinta a klasszikus pancake csokoládés változata. Titka, hogy hosszú ideig süssük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni a palacsintákat. A recept egy korábbi húsvéti lapozgatónkban jelent meg.

Csokoládés pancake
Hozzávalók 20 palacsintához:
240 g liszt
30 g keserű kakaópor
3 kk sütőpor
100 g porcukor
3 dl tej
2 tojás
2 ek joghurt
90 g vaj
1. A lisztet, kakaóport, sütőport és porcukrot összekeverjük, egy másik edényben a tojásokat a joghurttal, a tejjel és az olvasztott vajjal. A lisztes keverékbe öntjük a folyékony hozzávalókat és jól összedolgozzuk.
2. Palacsintasütőben kevés vajon kisebb palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg őket, amikor hólyagosodni kezd a tészta és megsütjük a másik oldalát is. Porcukorral szórva, vagy csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: