Wannabe Chef

Csokoládés amerikai palacsinta

Készült már néhány palacsinta változat a blogra, klasszikus és cukormentes is. Ez a palacsinta a klasszikus pancake csokoládés változata. Titka, hogy hosszú ideig süssük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni a palacsintákat. A recept egy korábbi húsvéti lapozgatónkban jelent meg. 

Csokoládés pancake

Hozzávalók 20 palacsintához:

240 g liszt

30 g keserű kakaópor

3 kk sütőpor

100 g porcukor

3 dl tej

2 tojás

2 ek joghurt

90 g vaj

1. A lisztet, kakaóport, sütőport és porcukrot összekeverjük, egy másik edényben a tojásokat a joghurttal, a tejjel és az olvasztott vajjal. A lisztes keverékbe öntjük a folyékony hozzávalókat és jól összedolgozzuk.

2. Palacsintasütőben kevés vajon kisebb palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg őket, amikor hólyagosodni kezd a tészta és megsütjük a másik oldalát is. Porcukorral szórva, vagy csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!