Wannabe Chef

Póréhagymás-burgonyás frittata

Különleges fogás reggelire, amire tehetünk sajtot vagy sonkát. Süthetjük serpenyőben de akár muffin formákban  is.

 

Hozzávalók (4 személyre):

3 ek olaj

30 dkg burgonya lereszelve

1 szál póréhagyma

3 tojás

1 dl tejszín

10 dkg kéksajt

3 ek paradicsompüré

só, bors

 

Póréhagymás-burgonyás frittata

1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőbe is tehető serpenyőbe olajat melegítünk és a krumplit 5 percig sütjük benne folyamatos keverés mellett. A megmosott, finomra aprított pórét is hozzáadjuk, még 2 percig sütjük, amíg megpuhul

2. A tojásokat, a tejszínt sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a hagymás krumplira és összeforgatjuk, majd rámorzsoljuk a kéksajtot is. Rákanalazzuk a tetejére a paradicsompürét, de ezt már nem keverjük bele.

3. A serpenyőt a sütőbe tesszük és kb. 10 percig sütjük, amíg a tojás aranysárgára sül. Apró darabokra vágva kínáljuk

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!