Wannabe Chef

Zsályás, medvehagymás sertésszűz leveles tésztában

Ezt az ételt azért szeretem, mert gyorsan elkészíthető, emellett megjelenésében és ízvilágában is különleges, ugyanakkor klasszikus is egyben. A sertésszűz gyorsan átsül, ezért nem kell fél napon át mellette állni, és ha tavasszal kerül az asztalra, mindig készítek hozzá sült újrépát és újhagymát is. Ünnepnapokon és ünnepi hétköznapokon is megállja a helyét!

Hozzávalók:

– 1 csomag leveles tészta

– kb. 10 dkg füsölt, szeletelt sonka (pl. fekete erdei)

–  medvehagyma levelek (10-16 db)

– 8-10 db friss zsályalevél

– 1 kisebb sertésszűz

– só, bors, 1 tojás sárgája a tészte lekenéséhez

– 1 dl olíva olaj

– 1 csomag újsárgarépa és hagyma

– oregánó, kakukkfű, egy csipet rozmaring, 2-3 ek olíva olaj

Először a sült újrépát készítettem el. (Nagyon finom lesz és jól megy szinte minden sülthöz.)

1. A zsenge sárgerépákat alaposan megmostam, majd egy kisebb tepsibe tettem. Megöntöztem 2-3 evőkanál olívaolajjal, sóztam-borsoztam, alaposan fűzereztem az oregánóval, kakukkfűvel, végül meghintettem egy nagy csipet őrölt rozmaringgal. A tepsit alufóliával lefedtem és 180 fokos sütőbe toltam. A zsenge répák 20 perc alatt meg is puhulnak és szépen átsülnek. Én a sütés vége előtt kb. 5 perccel leveszem az alufóliát és ekkor dobom az új hagymákat a tepsibe.

2. Közben egy serpenyőben felhevítettem az 1 dl olívaolajat, majd a sóval-borssal fűszerezett húst néhány percig sütöttem az olajban, hogy kéreg képződjön rajta. (Sütés közeben forgattam is, hoyg minden oldalán kéreg képződjön.)

3.  A medvehagyma leveelket 1 percig 360 fokon mikróztam.

4. Kiterítettem a leveles tésztát, refektettem a füstölt sonka szeleteket, arra a medevhagymát, majd a zsályaleveleket, végül a húst. A húst betekertema  tésztába, a 2 végén a tésztát a tekercs alá tűrtem, tepsibe tettem, lekentem a tojássárgájával, majd a 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütüttem.

(Nem kell félni, nem marad nyers és véres a belseje, szépen átsült!)

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!