Találtam pár napja egy írtó jó puszedli receptet gigantikus csokis receptgyűjteményemben: csokoládés, könnyű, gyors, nem túl munkás, pár perc alatt megsül, és nagyon finom, pont nekem való. Az olvasztott csokoládéhoz 70%-os narancsos étcsokoládét használtam, ez helyettesíthető egyszerű magas kakaótartalmú étcsokival is, így az öszetevők beszerzésében sincs semmi macera. A lényeg, hogy ne süssük túl a tésztát, figyelni kell, mert a puszedlik teteje könnyen odakap. 10 percig sütöttem, utána pihentettem, hagytam teljesen kihűlni. Sütés után rá kellett jönnön, hogy a puszedlik önmagukban nem túl dekoratív sütemények, ezért megmártottam őket egy kis csokiban. Ez a pepecs alig 15 perc, aki szeretné megszórhatja őket kókusszal, vagy meg lehet hempergetni darált mogyoróban.
Recept kb. 25 db puszedlihez:
85 g vaj
85 g porcukor
1 egész tojás
1 tojásfehérje
170 g liszt
2 g sütőpor
85 g narancsos étcsokoládé
A mázhoz és a díszítéshez:
100 g étcsokoládé
40 g vaj
1 ek rum
+ tetszés szerint kókuszreszelék, mogyoródarabkák
1. A sütőt 190 fokra melegítem (gázsütőben 6-os fokozat). A vajat habosra keverem a porcukorral, a tojásokat is a tésztába dolgozom.
2. A lisztet összeszitálom a sütőporral és a tésztához adom. A csokoládét kisebb darabokra töröm, gőz fölött megolvasztom és a tésztába keverem.
3. Megvajazom a tepsimet, és habzsákkal diónyi gombócokat formázok. Ezt lehet kanállal is habzsák helyett, de a zsák segítségével csinos kis puszedliket kapok. Kb. 10 perc alatt a sütőben megsütöm, majd hagyom kihűlni.
4. Sütés alatt elkészítem a mázat: gőz felett kevergetve összeolvasztom az apróra tört étcsokit, a vajat és a rumot, aztán még langyosan belemártom a puszedliket, és párat megszórok kókusszal. Hűtőben gyorsan megdermed rajta a csoki.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: