Kedvenc munkahelyemen volt egy lelkes recepciós, aki mindig a kedvünkben járt. Egy napon, mikor éppen rengeteg szabadideje volt, a fél cégnek lefénymásolt egy 100 oldalas muffin receptgyűjteményt: készített az elejére tartalomjegyzéket, bespirálozta, fűzött hozzá céglogós előlapot és hátoldali keményborítót is. Habár a benne található muffin receptek negyedét sem sütöttem meg az elmúlt 10 évben, de valahogy ez a gyűjtemény nagyon hozzám nőtt. Ezen a héten megint a kezembe került (cupcake alaptésztát kerestem éppen) és újra átlapoztam. Van benne elég sok furcsaság, de az epres muffin igazán meghozta a kedvem a sütéshez. Friss eperből készítettem őket, amit kisebb de még harapható darabokra vágtam fel. Az epret hozzákevertem a muffin alaptésztához. Egészen rövid idő alatt elkészült és másnap is klassz reggeli volt.
Recept:
20 dkg eper
fél citrom frissen facsart leve
13 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl eperjoghurt
fél dl tej
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
porcukor
1. A epret megmosom, leszárítom és kis darabokra vágom. Citromlével meglocsolom és megszórom 1 evőkanál porcukorral.
2. A sütőt előmelegítem 175 fokra, a muffinformákat muffinpapírral kibélelelm.
3. A cukrot kikeverem a vajjal, tojással, hozzáadom az eperjoghurtot és a tejet. A lisztet elkeverem a sütőporral, és hozzáadom a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverem az epret. A muffinsütőt háromnegyedig töltöm a tésztával és 20-25 percig sütöm. Porcukorral megszórva kínálom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: