Ehhez a salátához tavaly egészen apró újkrumplikat kaptam, s most is ezeket vadászom, mert igazán finom salátát lehet belőle készíteni. A salátába az újkrumpli és a többi zöldség mellé általában nálunk bacon is kerül. A pörcösre pirított szalonna remek ízt ad a salátának (bacon helyett kerülhetnek bele pirított csirkemell csíkok is). Pirítóssal, petrezselymes joghurtmártással igazán pihentető lesz elfogyasztani.
Friss saláta apró szemű újkrumpliból
Recept:
400 g apró szemű újburgonya héjastól
50 g kockákra vágott bacon (pörcösre pirítva)
300 g zöldsaláta
2 paprika (kimagozva, vékonyan karikázva)
3 db paradicsom (cikkekre vágva)
néhány szál petrezselyem
fél citrom frissen facsart leve
4 evőkanál olívaolaj
bors
1. Az előre felkockázott bacon szalonnát pár perc alatt pörcösre pirítom. A szalonnákat leszűröm és félreteszem.
2. Az apró szemű burgonyát sós vízben puhára főzöm, kb. 15 percig, de semmiképp se főzöm túl. Leszűröm és hideg vízzel leöblítem. A serpenyőben felhevítem a bacont és bele borítom a burgonyát, borsozom kissé. Sózni nem szükséges, mert a bacon önmagában már kellően sós ízt ad a burgonyának. Pirítom néhány percig az újkrumplikat, és ha egy pici színt kaptak, leveszem a tűzhelyről, majd beleöntöm egy nagy tálba a krumplit és a bacon kockákat.
3. Hozzáadom a felkarikázott paprikát, az apró darabokra tépkedett zöldsalátát, a felszeletelt paradicsomot, a felaprított petrezselymet és a citromlevet. Összekeverem. A petrezselymes joghurtmártás is jól passzol hozzá. Receptet hozzá
itt találtok.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: