Mostanában sokat kísérletezem mindenféle fűszerrel, az alapanyagokat is variálom, és ha az újraértelmezett verzió ízei jól harmonizálnak egymással, az már fél siker. Ezt a ricottás sajtot mindenáron a hétvégi családi grillezésen szerettem volna az asztalra tenni. Sajnos a serpenyőben nem állta a gyűrődést (vagyis szétesett). A sajtos tejszínes tészta végül muffinsütőben bírta ki a sütést. Megsütve, majd a tepsiben lehűtve szuper finom sós nasi! A zöldfűszerek hidegen érvényesülnek benne igazán.
Sült ricotta
Recept:
0,5 kg ricotta vagy túró
bazsalikomlevél, petrezselyemlevél, kevés kapor
2 tojás
170 g reszelt sajt
1 dl tejszín
2 nagyobb kisebb burgonya megfőzve, villával összetörve
só, bors
1. Muffinformát kibélelek papírkapszlival és előmelegítem a sütőt 170 fokra.
2. A két burgonyát meghámozom és sós vízben pohára főzöm. Közben a zöldfűszereket felaprítom, és a ricottával, a tejszínnel, az enyhén felvert tojásokkal, és a sajttal sűrű masszát keverek belőle. A megfőtt burgonyáról leöntöm a levét, majd villával összetöröm és hozzákeverem a ricottás masszához.
3. Sózom, borsozom és belekanalazom a muffinformába, a formák feléig. Kisebb (mini) muffin formában nagyjából 15 perc alatt megsül, nagyobb muffin formában ez ennél kicsit több, kb. 20 perc. Hidegen még finomabb, akkor érezni igazán a zöldfűszereket benne!
Az eredeti recept az éva magazinban jelent meg. Az alapanyagok arányain változtattam, nálam zöldfűszerek és tört burgonya is került bele.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: