Ez a recept a legutóbbi főzőiskolás élményemhez kötődik, a tapas esthez. A kurzuson hétféle spanyol tapast készítettünk és ez a sült mangó zárta a sort. Ez egy teljesen egyszerű tapas, mert még fűszerezni sem kell. Egy érett mangóra van szükségünk hozzá és szeletelt bacon szalonnára. Csak egyszerűen körbe kell tekerni a friss, érett, szeletelt gyümölcsöt és megsütni. Asztali grill vagy serpenyő kiváló ehhez, mi raclette sütőt használunk. Egyetlen titka ennek a tapasnak, hogy csak frissen elkészítve jó, szerencsére nálunk soha nem is marad belőle…
Baconbe tekert sült mangó szeletek
Recept (2 főre):
1 friss mangó
5-6 szelet húsos bacon szalonna
fogpiszkáló
4-5 evőkanál olaj
1. Meghámozom a mangót és fél centi vastag szeleteket vágok belőle.
2. A bacon szalonnákat a mangószeletek köré tekerem, rögzítem fogpiszkálóval és ropogósra sütöm serpenyőben vagy grillen.
Eredeti recept innen: Chefparade
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: