Wannabe Chef

Tejszínes-feketeribizlis fagyi

Hát ha valamiért, ezért a jégkrémért Norbi biztos megkövezne, de kit érdekel, ha egyszer annyira FINOM!  A tejszínes jégkrém és pikáns feketeribizli párosítás szinte tökéletes, és annak ellenére, hogy fagyigép nélkül készült, egyáltalán nem csalódtam benne! A nyár vitathatatlan, gyorsan elkészülő, HŰSÍTŐ slágere, próbáljátok ki, amíg még van feketeribizli (bár igaz, hogy málnával, vagy sárgabarackkal is el tudnám képzelni)! Ebben a hőségben jól jön valami hideg, úgyhogy irány a piac!

Tejszínes-feketeribizlis fagyi

Hozzávalók:

– 30-40 dkg feketeribizli

– 1 dl narancslé vagy víz

– 10 dkg Xilit/cukor

– 5 dl habtejszín (min. 24 órán át hűtőben tárolva)

– 1 doboz sűrített tej (38 dkg volt)

-1/2-1 vanília kikapart magja

1. Először a feketeribizli szószt készítjük el: egy kis lábasban 5 percig főzzük a feketeribizlit és a narancslevet, majd hozzáadjuk a Xilitet/cukrot és további 5 percig főzzük(lassú tűzön, kevergetve). Kiveszünk a ribizliből 2-3 evőkanállal, a mardékot szűrőn áttörjük, hogy a héja, “bajsza” ne kerüljöna  finom szószba. Utána a szószhoz keverjük a vanília magját.

2. Jön a tejszínes rész: A tejszínből félkemény habot verünk, majd apródonként, állandó habverés közben hozzáadagoljuk a sűrített tejet.

3. Egy jégkrémes dobozba/jénaiba töltjük a  tejszínes részt, erre csúrgatjuk a feketeribizlis szósz kicsit több, mint felét, majd egy kanál segítségével, mintha márványozni akarnánk, húzunk pár csíkot a masszába (ekkor összekeveredik kicsit a tejszínes rész a szósszal).

4. Fagyasztóba tesszük és lefagyasztjuk. Tálaláskor a fagyi tetejére csurgatunk a maradék szószból (amibe a belekeverjük a kivett 2-3 ek szemes szószt).

Tipp: Ha nagyon keményre fagyna, akkor sem kell megijedni, mert ha tálalás előtt néhány perccel kivesszük a mélyhűtőből – főleg ebben a hőségben –   kienged annyira, hogy késsel is szépen szeletelhető, de akár fagyikanállla is adagolható.

A receptet a BBC Good Food-ról adoptáltuk.

A feketeribizli egy isteni gyümölcs, a C vitamin tartalma az egyik legmagasabb a gyümölcsök között ( a narancsénál is magasabb!), nagyon pikáns! Egy másik feketeribizlis receptünk itt olvasható; méga  finnyás férfinépség sem tud neki ellenállni!

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!