Wannabe Chef

Empanadas (hússal töltött batyuk)

Mióta egy spanyol tapas bár lett a kedvenc éttermünk,  azóta többször készítek otthon spanyol tapasokat. Ezek a tapasok sok szempontból fantasztikusak: néha a legközönségesebb dolgokból is kialakulhat valami csodálatos és elkészítésük is nagyon egyszerű. Tapasokra volt már több recept is a blogon, de a húsos batyukról még nem készült bejegyzés. Legutóbb egy családi születésnapra sütöttem egy egészen tetemes mennyiséget, ezért az alábbi recept is egy nagyobb mennyiségre szól. A klasszikus spanyol empanadaban is megtalálható köményt, mazsolát kihagytam belőle (a legtöbben nem szeretik a családból), de a főszereplők – a fűszeres paradicsomos darált hús és a kemény  tojás – belekerültek. Én mindig pukkanásig eszem magam belőle! 

Empanadas

Recept (kb. 24 db kisebb húsos batyuhoz) :

300g  darálthús 

fél kis fej vöröshagyma

újhagyma (ízlés szerint)

2 kemény tojás

1 kanálnyi olivaolaj vagy zsír

csipet só, bors

őrölt pirospaprika (édes)

sűrű húsleves alaplé (szükség szerint)

2 púpos evőkanál paradicsompüré

2 lap leveles tészta (2 csomag)

Elkészítés:

1. Először a tölteléket állítom össze. A vöröshagymát és az újhagymát apróra vágom.

2. A zsírt felmelegítem egy lábosban, s miután elolvadt, hozzáadom a vöröshagymát. Majd hozzáadom a darált húst. Lepirítom, adok hozzá paradicsompürét, és egy kis húslevessel puhára főzöm. Sózom, borsozom. Annyi húslevest használok, hogy ne túl szaftos, de azért ízes masszát kapjak. Ízesítem piros paprikával.

3. Hozzáadom a felvágott (felkockázott) kemény tojást, s végül az újhagymát. Néhány perc alatt összefőzöm, letakarva hűvös helyre teszem.

4. Elkészítem a tésztát. A leveles tésztákat kitekerem, és egy nagyobb kávés csészével  (kb. 10 cm-es átmérőjű kerek formájú kiszúróval) kiszaggatom. (Egy lap leves tésztából nagyjából 12 kerek tésztalapocskám lett.) Mindegyik lapocska közepébe 1 teáskanálnyi tölteléket teszek, majd félbehajtom, a szélét körülnyomkodva összefogom, egy villa ebben segítségemre van.

5. Végül a töltött tésztákat sütőlemezre rakom, és forró sütőben szép pirosra sütöm. Jó melegen tálalom!

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!