Palacsintát így is lehet!

…Tálalni ellenállhatatlan házi vanília pudinggal és gyümölcsszósszal. Most, hogy kicsit lehűlt a levegő, lehet végre palacsintát is sütni! A palacsinta az a műfaj (nálunk), amiből sosincs elég és nem is kerítünk túl nagy feneket a tölteléknek, de ha egyszerű alapanyagokból szeretnénk mutatós és finom, ugyanakkor klasszikus desszertet készíteni, akkor ez a legegyszerűbb megoldás. Palacsinta, házi készítésű vaníliapuding és egy kevés gyümölcsszósz kell csak hozzá…

A házi készítésű vaníliapuding ellenállhatatlan és szinte ugyanannyi időbe tellik elkészíteni, mint a bolti pudingporos verziót, az íze mégis összehasonlíthatatlan lesz! Aki elkészíti, nem fogja megbánni és garantáltan elkötelezett lesz a házi puding mellett!

Házi vaníliapuding:

– 6 dl tej (vagy 4 dl tej+2 dl tejszín)

– 3 tojás sárgája

– 4-5 dkg Xilit (v. cukor, nálunk csak 4 dkg!)

– 3-4 dkg zabpehely liszt (vagy keményítő)

– 1 vanília kikapart magja (ettől lesz igazán illatos!)

1. A zabpehelylisztet (v. keményítőt) a Xilittel (v. cukorral) és a tojások sárgájával, kevés tejjel elkeverjük, közben a vanília kikapart magjait és a vaníliát feltesszük főni a tejjel együtt. Amikor a tej forrni kezd vegyük le a lángot a legkisebbre és

2. adjunk pár kanállal a forró tejből a tojásos keverékhez, majd öntsük a tejhez és állandó keverés mellett, a legkisebb lángon sűrítsük be.

3. Hűlni hagyjuk, majd megtöltjük a palacsintákat vele (vagy pudingos poharakba kanalazzuk).

Palacsinta összeállítása:

Minden palacsintába 2 evőkanálnyi langyos (v. hideg) pudingot teszünk, majd a palacsinta tetjét felül összefogjuk úgy, mintha egy kis erszény lenne, összetűzzük fogpiszkálóval.

Kevés gyümölcslekvárt (nálunk most eper-feketeribizli keverékét) elkeverünk pici vízzel, pár csepp citromlévelés kevés darabokra vágott friss gyümölccsel. Ezt a szószt adjuk majd  apalacsinta mellé. Friss gyümölccsel (ribizli, málna, eper, stb…) díszítjük.

Címkék: , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »