Wannabe Chef

Cukkinis pogácsa

Gyerekkoromban a cukkini nekem amolyan “brokkolis” zöldség volt, amit nem lehet másképp elkészíteni, csak rántva és csőben sütve. Szerencsére azóta már sok minden változott: ma már hideg krémlevesként is készítik, sőt cukkinis spagettinek is. Stahl Judit pedig feltalálta a kapros cukkimártás változatot, amit azóta számtalanszor elkészítettem. Ezt a cukkinis pogácsát most sütöttem első alkalommal, és eszméletlen jól sikerült. A recept 8 pogira szól, de olyan gyorsan elfogyott nálunk, hogy még kihűlni sem volt idejük. Nem csak finom, hanem egészséges is, ráadásul írtó laktató. Ha valaki szeretné megtörni a sajtos/tepertős pogácsa hagyományt otthon, hát rajta!

 

Recept (8 pogácsához):

300 g liszt

1 kiskanál szódabikarbóna 

2 kiskanál sütőpor 

1,5 kiskanál só 

150 g reszelt cukkini 

1 gerezd fokhagyma 

50 g margarin 

3 evőkanál joghurt 

1 tojássárgája

szezámmag vagy reszelt sajt a szóráshoz

1. Összekeverem a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a reszelt cukkinit, a zúzott fokhagymát, a puha margarint és a joghurtot. Lágy tésztát gyúrok belőle. 

2. Lisztezett felületen kinyújtom fél cm vastagra, megkenem tojássárgájával és megszórom szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Kiszaggatom.

3. Aranybarnára sütöm a pogikat, nagyjából 20 perc alatt, 180 fokos sütőben.

Eredeti recept: Studer-Tüske Veronika

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!