Gyerekkoromban a cukkini nekem amolyan “brokkolis” zöldség volt, amit nem lehet másképp elkészíteni, csak rántva és csőben sütve. Szerencsére azóta már sok minden változott: ma már hideg krémlevesként is készítik, sőt cukkinis spagettinek is. Stahl Judit pedig feltalálta a kapros cukkimártás változatot, amit azóta számtalanszor elkészítettem. Ezt a cukkinis pogácsát most sütöttem első alkalommal, és eszméletlen jól sikerült. A recept 8 pogira szól, de olyan gyorsan elfogyott nálunk, hogy még kihűlni sem volt idejük. Nem csak finom, hanem egészséges is, ráadásul írtó laktató. Ha valaki szeretné megtörni a sajtos/tepertős pogácsa hagyományt otthon, hát rajta!
Recept (8 pogácsához):
300 g liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál sütőpor
1,5 kiskanál só
150 g reszelt cukkini
1 gerezd fokhagyma
50 g margarin
3 evőkanál joghurt
1 tojássárgája
szezámmag vagy reszelt sajt a szóráshoz
1. Összekeverem a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a reszelt cukkinit, a zúzott fokhagymát, a puha margarint és a joghurtot. Lágy tésztát gyúrok belőle.
2. Lisztezett felületen kinyújtom fél cm vastagra, megkenem tojássárgájával és megszórom szezámmaggal vagy reszelt sajttal. Kiszaggatom.
3. Aranybarnára sütöm a pogikat, nagyjából 20 perc alatt, 180 fokos sütőben.
Eredeti recept: Studer-Tüske Veronika
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: