Wannabe Chef

Sárgabarackos házi jégkrém mascarponéval

A sárgabarack szezonjának lassan már vége, de én nem bánom, mert mifelénk most kapni a legszebbeket, a legolcsóbban, ellenben a pár héttel ezelőtti kőkemény, duplaárasnál. Nagymamám 82 éves korához képest még mindig sürög-forog, ezen a héten megállás nékül főzi be a lekvárt a sárgabarackból. Ilyenkor mindig megkapom a legszebbeket egy külön tányéron. Ezekből a puha, édes sárgabarackokból készült ez a krémes finomság. A pürésre főzött sárgabarackból és a mascarponéból egy igazán frissítő jégkrém született

A formákat Zizitől lestem el, és a GasztroShoptól rendeltem. A receptben található mennyiség pont belefér a 4 jégkrém formába, fagyasztás után pedig kényelmesen kiemelhetőek a formákból a pálcikák segítségével. Jégkrém pálcikát a szilikon jégkrém készítő formák mellé adnak, de külön csomagban is megrendelhető itt.

Recept 4 jégkrémhez:

20 dkg sárgabarack
1 dl víz
10 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű méz
12 dkg mascarpone

 

1. A jégkrémhez megmosom és kimagozom a sárgabarackot. Felforralom a vizet az édesítővel, 5 percig hagyom gyöngyözni. Hozzáadom a feldarabolt sárgabarackot, és sziruposra főzöm. Kicsit hagyom hűlni, majd kézimixerrel pürésítem.

2. Belekanalazom a mascarponét és kézi mixerrel újra pépesre turmixolom. Beletöltöm a mascarponés krémet a jégkrémformákba és beleszúrom a pálcikákat (forma hiányában 1 decis joghurtos pohárkákba is lehet tölteni). Nagyjából 6 óra alatt megfagy, de még jobb ha 1 éjszakát a mélyhűtőben vannak.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. wannabe chef says: (előzmény @Zita)

    Köszönjük szépen Zita! 🙂

  2. Zita says:

    Szuper lett a jégkrém! Köszi az említést! Én is fogok készíteni egy mascarponés változatot!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!