Sárgabarackos házi jégkrém mascarponéval

A sárgabarack szezonjának lassan már vége, de én nem bánom, mert mifelénk most kapni a legszebbeket, a legolcsóbban, ellenben a pár héttel ezelőtti kőkemény, duplaárasnál. Nagymamám 82 éves korához képest még mindig sürög-forog, ezen a héten megállás nékül főzi be a lekvárt a sárgabarackból. Ilyenkor mindig megkapom a legszebbeket egy külön tányéron. Ezekből a puha, édes sárgabarackokból készült ez a krémes finomság. A pürésre főzött sárgabarackból és a mascarponéból egy igazán frissítő jégkrém született

A formákat Zizitől lestem el, és a GasztroShoptól rendeltem. A receptben található mennyiség pont belefér a 4 jégkrém formába, fagyasztás után pedig kényelmesen kiemelhetőek a formákból a pálcikák segítségével. Jégkrém pálcikát a szilikon jégkrém készítő formák mellé adnak, de külön csomagban is megrendelhető itt.

Recept 4 jégkrémhez:

20 dkg sárgabarack

1 dl víz

10 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű méz

12 dkg mascarpone

1. A jégkrémhez megmosom és kimagozom a sárgabarackot. Felforralom a vizet az édesítővel, 5 percig hagyom gyöngyözni. Hozzáadom a feldarabolt sárgabarackot, és sziruposra főzöm. Kicsit hagyom hűlni, majd kézimixerrel pürésítem.

2. Belekanalazom a mascarponét és kézi mixerrel újra pépesre turmixolom. Beletöltöm a mascarponés krémet a jégkrémformákba és beleszúrom a pálcikákat (forma hiányában 1 decis joghurtos pohárkákba is lehet tölteni). Nagyjából 6 óra alatt megfagy, de még jobb ha 1 éjszakát a mélyhűtőben vannak.

Címkék: , , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »