Gyors és könnyű csirke (nemcsak) nyári, meleg napokra! Nem tudom, ki hogy van vele, de én kifejezetten szeretem a savanykás ételeket, főleg nyáron. Ezért is készítettem ezt a könnyű citromos csirkét. Bulgurral (nam kell főzni, csak leforrázni!) és fokhagymás cukkinivel isteni és akár diabéteszes étrendbe is illeszthető (alacsony szénhidrát!).
Az eredeti recept az “Union Square Cook Book”-ban található, a köret az egészségesség jegyében született; a cukkininek alacsony a szénhidrát-, és energiatartalma, gyakorlatilag bármennyit meg lehet belőle enni. Kakukkfüves-citromos bulgur volt még hozzá, aminek nagy előnye, hyyg nem kell párolni, főzni, elég csak leforrázni és állni hagyni, amíg megpuhul. Aki tehát szeretne valami gyorsat, finomat, és kicsit változatosat (úgy, hogy még szénhidrát szegény is!) annak külön ajánlom ezt az ételt!
Hozzávalók (1 adaghoz):
– 1 csirkecomb (+1-2 ek zabpehely liszt)
– fél hagyma felszeletelve
– só, bors, friss kakukkfű, 2 szelet citrom, 1 ek frissen facsart citromlé
– 0,5-1 dl húsleves (v. zöldségalaplé)
– 3-4 ek olaj
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 bébi cukkíni uborka gyalun legyalulva
1. A csirkecombot sózzuk-borsozzuk, a zabpehely lisztbe forgatjuk és 1-2 ek olajon gyorsan átsütjük mindkét oldalát.
2. Egy tepsi aljára leterítjük a hagyma szeleteket és a 1 gerezd felkarikázott fokhagymát, ráfektetjük a csirkecombot, meglocsoljuka citromlével,rátesszük a 2 citrom szeletet mellé friss kakukkfűágat teszünk, húslevest öntünk alá és először alufólia alatt puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
3. Közben wokban (vagy serpenyőben) 2 ek olajat hevítünk, amiben megsütjük a 2 gerezd fokhagymát, majd a fokhagymát kidobjuk (csak “illatosítás” miatt használjuk). Az illatos olajban 2 részletben gyorsan megsütjük-pároljuk a hajszálvékony cukkíni karikákat, majd sózzuk.
4. A bulgurt leforrázzuk, ha megpuhult, leszűrjük, sóval-borssal, kevés kakukkfűvel, reszelt cirtomhéjjal és pici citromlével ízesítjük. Néhány csepp olívaolajat is keverhetünk hozzá.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: