Wannabe Chef

Trópusi jégnyalóka friss gyümölcsből

Amióta Annabel babaétrendes könyvét olvasom, többször főztem már magunknak is belőle. Rengeteg finomság van benne: egészen komplett menük, és olyan könnyű desszertek is, mint a gyümölcsös jégkrémek és turmixok. Babáknak fogzáskor, magunknak pedig ebben a hőségben jó ötlet jégnyalókát keverni. Most mangóból készítettem és a szilikonos jégkrém készítő formákat használtam. 

Akkor lesz finom a mangós jégnyalókánk, ha friss, illatos, puha mangót kapunk hozzá. Ha nem kapni ilyet a környéken, készíthetjük dinnyéből, szederből, de akármilyen más, szezonális nyári gyümölcsből is. A pürét lehet keverni trópusi gyümölcslével – a receptben narancslével készült – vagy joghurttal, hogy kicsit felhigítsuk. A pürét öntsük jégkrémformába vagy joghurtos pohárkákba.

 

Recept (4 pálcikás jégkrémhez):

2 érett mangó meghámozva (kb. 300 g)

1 ek citromlé

3 ek méz, juharszirup vagy porcukor

1 dl narancslé

1. Feldarabolom a mangót. Összeturmixolom a hozzávalókat egyenletes állagúra és jégkrémformákba öntöm.

 2. Egy éjszakát a fagyasztóban hagyom.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!