Amióta Annabel babaétrendes könyvét olvasom, többször főztem már magunknak is belőle. Rengeteg finomság van benne: egészen komplett menük, és olyan könnyű desszertek is, mint a gyümölcsös jégkrémek és turmixok. Babáknak fogzáskor, magunknak pedig ebben a hőségben jó ötlet jégnyalókát keverni. Most mangóból készítettem és a szilikonos jégkrém készítő formákat használtam.
Akkor lesz finom a mangós jégnyalókánk, ha friss, illatos, puha mangót kapunk hozzá. Ha nem kapni ilyet a környéken, készíthetjük dinnyéből, szederből, de akármilyen más, szezonális nyári gyümölcsből is. A pürét lehet keverni trópusi gyümölcslével – a receptben narancslével készült – vagy joghurttal, hogy kicsit felhigítsuk. A pürét öntsük jégkrémformába vagy joghurtos pohárkákba.
Recept (4 pálcikás jégkrémhez):
2 érett mangó meghámozva (kb. 300 g)
1 ek citromlé
3 ek méz, juharszirup vagy porcukor
1 dl narancslé
1. Feldarabolom a mangót. Összeturmixolom a hozzávalókat egyenletes állagúra és jégkrémformákba öntöm.
2. Egy éjszakát a fagyasztóban hagyom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: