Itt van most kétféle szuper kence a bagettet kedvelőknek és salátázóknak.
Tonhalkrémes szendvicset sok szempontból nem szeretek kávézóban enni. Egyrészt, mert nem tudom mi van a krémben pontosan és a legtöbbször be is van csomagolva, tehát nem biztos, hogy friss. A zöld olivabogyóból, tonhalból, krémsajtból, kaliforniai paprikából pillanatok alatt elkészíthető a házi tonhalpástétom.
A kis szendvicskéket vagy bagetteket lehet vinni piknikre, kiváló vendégvárók, és mártogatósnak is klassz.
A kapris-szardíniás-citromos saláta receptje egyszer már felkerült a Facebook oldalra, de ide a blogra még nem, ezért most ezt is pótolom.
Tonhalkrémes-olivás szendvics kaliforniai paprikával
Recept (4 személyre):
100 g + 80 g tonhal olajos lében (konzerv) +
3 ek majonéz
100 g krémsajt
2-3 evőkanál kimagozott, zöld olajbogyó
fél piros kaliforniai paprika
só
barna kenyér szeletek, vagy felszeletelt bagettek
1. Lecsöpögtetem a tonhalat, összetépkedem kis darabkákra. A 100 gramm tonhalat majonézzel, krémsajttal, feldarabolt olajbogyóval együtt mixerbe rakom és pürésítem, majd sózom, ha még szükséges.
2. A kaliforniai paprikát hajszálvékony csíkokra vágom, majd a 80 gramm tonhalat is apró darabokra tépkedem és a paprikával együtt a tonhalpástétomba forgatom fakanállal. Megkóstolom és sózom, borsozom, amennyire kell.
3. A barna kenyereket vagy bagetteket megkenem a frissen elkészített halpástétommal, óvatosan kissé összenyomom a kenyereket, majd felnegyedelve tálalom.
Saláta szardíniás-citromos-kapribogyós mártás
Recept:
1 löket citromlé
4 ek joghurt
1 ek majonéz
só
bors
fél ek kapribogyó
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 szardínia-konzerv lecsöpögtetve (150 g)
Egészen egyszerűen a hozzávalókat kézi mixerrel pürésítem és jégsalátával összeforgatom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: