Wannabe Chef

Tonhalkrémes-olívás pástétom és szardíniás-kapris mártás

Itt van most kétféle szuper kence a bagettet kedvelőknek és salátázóknak.

Tonhalkrémes szendvicset sok szempontból nem szeretek kávézóban enni. Egyrészt, mert nem tudom mi van a krémben pontosan és a legtöbbször be is van csomagolva, tehát nem biztos, hogy friss. A zöld olivabogyóból, tonhalból, krémsajtból, kaliforniai paprikából pillanatok alatt elkészíthető a házi tonhalpástétom. 

A kis szendvicskéket vagy bagetteket lehet vinni piknikre, kiváló vendégvárók, és mártogatósnak is klassz.

A kapris-szardíniás-citromos saláta receptje egyszer már felkerült a Facebook oldalra, de ide a blogra még nem, ezért most ezt is pótolom.   

Tonhalkrémes-olivás szendvics kaliforniai paprikával

 

Tonhalas-olivás szendvicsek, kaliforniai paprikával

Recept (4 személyre):

100 g + 80 g tonhal olajos lében (konzerv) +

3 ek majonéz

100 g krémsajt

2-3 evőkanál kimagozott, zöld olajbogyó

fél piros kaliforniai paprika

barna kenyér szeletek, vagy felszeletelt bagettek

1. Lecsöpögtetem a tonhalat, összetépkedem kis darabkákra. A 100 gramm tonhalat majonézzel, krémsajttal, feldarabolt olajbogyóval együtt mixerbe rakom és pürésítem, majd sózom, ha még szükséges.

2. A kaliforniai paprikát hajszálvékony csíkokra vágom, majd a 80 gramm tonhalat is apró darabokra tépkedem és a paprikával együtt a tonhalpástétomba forgatom fakanállal. Megkóstolom és sózom, borsozom, amennyire kell.  

3. A barna kenyereket vagy bagetteket megkenem a frissen elkészített halpástétommal, óvatosan kissé összenyomom a kenyereket, majd felnegyedelve tálalom.

 

Saláta szardíniás-citromos-kapribogyós mártás

 

Szardíniás-kapris-citromos mártás

 

Recept:

1 löket citromlé

4 ek joghurt 

1 ek majonéz

bors

fél ek kapribogyó

1 gerezd fokhagyma összezúzva

1 szardínia-konzerv lecsöpögtetve (150 g) 

Egészen egyszerűen a hozzávalókat kézi mixerrel pürésítem és jégsalátával összeforgatom.

 
 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!