Wannabe Chef

Csokikrémes pálcikás házi jégkrém

Mióta beszereztem a szilikon jégkrém készítő formákat, azóta megállás nélkül jégkrémet gyártunk itthon. Készült már néhány jégkrém és házi fagyi is a blogra és van még pár gyümölcsös jégnyalóka is tarsolyomban, amit a szezonban szeretnék elkészíteni. Ezek közül a jeges finomságok közül azt hiszem egy csokoládés jégkrém sem maradhat ki. A mascarponéból az utóbbi időben többféle krémes fagyit készítettem. Nagyon egyszerű dolgozni vele, gyorsan el is készül, ezért a csokikrémes jégkrémet is mascarponéval és tejszínnel kevertem, amibe az olvasztott étcsokoládé került. Nincs rajta csokiborítás, de anélkül is elég csokis!

Több kísérletet is tettem a csokival, egy jobb minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládéval és egy bevonó csokival is kipróbáltam a jégkrémet. A bevonó csokival krémesebb lett a pálcikás házi jégkrém, könnyebben is olvadt a csoki, ezt már a csokidarabos brownie elkészítésénél is tapasztaltam. 
A csokikrémes jégkrém édesíthető egyszerűen mézzel és nádcukorral is.

 

 

Recept (4 jégkrémhez):

100 g étcsokoládé

1 dl tejszín

50 g porcukor 

300 g mascarpone

1. A csokit kis darabokra töröm.

2. Egy lábosban a tejszínt és a cukrot felforralom és a csokoládéra öntöm. Félrehúzom a tűzről, majd tovább keverem, hogy a csokoládé is elolvadjon. Kézi mixerrel belekeverem a mascarponét. Ha már kihűlt a krém, beletöltöm a csokikrémet a szilikon jégkrém készítő formákba és beleszúrom a pálcikákat. 1 éjszakát hagyom a fagyasztóban hűlni. Forma innen: GasztroShop.

Csokikrémes tejszínes jégkrém

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!