Mióta beszereztem a szilikon jégkrém készítő formákat, azóta megállás nélkül jégkrémet gyártunk itthon. Készült már néhány jégkrém és házi fagyi is a blogra és van még pár gyümölcsös jégnyalóka is tarsolyomban, amit a szezonban szeretnék elkészíteni. Ezek közül a jeges finomságok közül azt hiszem egy csokoládés jégkrém sem maradhat ki. A mascarponéból az utóbbi időben többféle krémes fagyit készítettem. Nagyon egyszerű dolgozni vele, gyorsan el is készül, ezért a csokikrémes jégkrémet is mascarponéval és tejszínnel kevertem, amibe az olvasztott étcsokoládé került. Nincs rajta csokiborítás, de anélkül is elég csokis!
Több kísérletet is tettem a csokival, egy jobb minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládéval és egy bevonó csokival is kipróbáltam a jégkrémet. A bevonó csokival krémesebb lett a pálcikás házi jégkrém, könnyebben is olvadt a csoki, ezt már a csokidarabos brownie elkészítésénél is tapasztaltam.
A csokikrémes jégkrém édesíthető egyszerűen mézzel és nádcukorral is.
Recept (4 jégkrémhez):
100 g étcsokoládé
1 dl tejszín
50 g porcukor
300 g mascarpone
1. A csokit kis darabokra töröm.
2. Egy lábosban a tejszínt és a cukrot felforralom és a csokoládéra öntöm. Félrehúzom a tűzről, majd tovább keverem, hogy a csokoládé is elolvadjon. Kézi mixerrel belekeverem a mascarponét. Ha már kihűlt a krém, beletöltöm a csokikrémet a szilikon jégkrém készítő formákba és beleszúrom a pálcikákat. 1 éjszakát hagyom a fagyasztóban hűlni. Forma innen: GasztroShop.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: