A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt csirke receptnek!
Nagyon szeretem a csirkét és a pulykát, de én személy szerint ritkán pácolok (zöldséget, húst), mert nem kedvelem, amikor az a rengeteg fűszer keveredik egymással…. De ez a citrommal és mézzel készített pác egészen könnyű és egyszerű, ráadásul ez a két karakteres íz nagyon jól illik egymáshoz és kitűnő ízt ad a csirkének.
Színes zöldséggel, például brokkolival, zöldborsóval, cukkinivel lehet kínálni, választható köretnek még sült burgonya, esetleg burgonyapüré.

Serpenyőben sült pácolt csirke
Recept (2 felnőtt adaghoz):
2 kicsontozott csirkemell
1 ek olivaolaj
A páchoz:
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 kisméretű, megtisztított, apróra vágott fokhagymagerezd
2 ág friss rozmaring
1. Beszurkálom a csirkét néhány helyen egy éles késsel. Összekeverem a pác hozzávalóit, majd a csirkét legalább 2 órán át pácolom.
2. Felforrósítom a serpenyőt, megkenem olajjal, kiveszem a húst a pácból és mindkét oldalát addig sütöm, amíg át nem sül, majd hozzáadom köretnek a zöldségeket.
A recept Annabel Karmel: Babaétrend c. könyvében jelent meg.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: