Serpenyőben sült pácolt csirke

A születésnapi blogbejegyzés óta folyamatosan kapjuk tőletek a visszajelzéseket, hogy a blogot leginkább az ötletes, inspiráló receptek és az édességek miatt olvassátok. Visszanézve a blogot, gyakorlatilag egy hónapja nem is készült a blogra sós recept, ráadásul szegény pácolt csirkét már legalább 2 hete beharangoztuk a Facebookon…. itt volt hát az ideje egy zöldköretes, serpenyőben sült pácolt csirke receptnek!

Nagyon szeretem a csirkét és a pulykát, de én személy szerint ritkán pácolok (zöldséget, húst), mert nem kedvelem, amikor az a rengeteg fűszer keveredik egymással…. De ez a citrommal és mézzel készített pác egészen könnyű és egyszerű, ráadásul ez a két karakteres íz  nagyon jól illik egymáshoz és kitűnő ízt ad a csirkének.

Színes zöldséggel, például brokkolival, zöldborsóval, cukkinivel lehet kínálni, választható köretnek még sült burgonya, esetleg burgonyapüré.

Serpenyőben sült pácolt csirke

 

 Recept (2 felnőtt adaghoz):

2 kicsontozott csirkemell

1 ek olivaolaj

A páchoz:

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál méz

1 kisméretű, megtisztított, apróra vágott fokhagymagerezd

2 ág friss rozmaring

1. Beszurkálom a csirkét néhány helyen egy éles késsel. Összekeverem a pác hozzávalóit, majd a csirkét legalább 2 órán át pácolom.

2. Felforrósítom a serpenyőt, megkenem olajjal, kiveszem a húst a pácból és mindkét oldalát addig sütöm, amíg át nem sül, majd hozzáadom köretnek a zöldségeket.

A recept Annabel Karmel: Babaétrend c. könyvében jelent meg.

Címkék: , , , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »