Wannabe Chef

Fokhagymás-zöldfűszeres tortellini

Nagyon szeretem ezt a bazsalikomos, petrezselymes tortellinit készíteni és régóta bevált recept itthon. Előfordul, hogy esténként már nincs kedvem sokat babrálni a vacsorával, mert mindenki nyűgös, én pedig a blogommal foglalkoznék inkább, mégis szívesen készítenék egy ízletes, laktató vacsorát, de gyorsan. 

Amióta friss zöldfűszeres olivaolajjal készül a tortellini,  elbúcsúztunk a sajtmártástól és az az unalmas ketchup sem kerül rá. Az olívaolajba nemcsak friss fűszernövényeket, hanem fokhagymát és chilit is szórok, a tortellinit belekeverem az illatos fokhagymás-zöldfűszeres olívaolajba, s aki szereti, hozzáforgathat még csíkokra vágott, pirított bacont is.

 

Zöldfűszeres-fokhagymás tortellini

 

Recept (4 adaghoz):

50 dkg készen vett tortellini (bármilyen ízesítésű változat megfelel ehhez a recepthez)

A zöldfűszeres olívaolajhoz:

1,5 dkg friss bazsalikom

1 csokor friss petrezselyem

2 friss chilipaprika (elhagyható)

6 gerezd fokhagyma

2,5 dl olívaolaj

só és frissen őrölt bors

a tálaláshoz parmezánsajt

1. Egy nagy fazék forró vízet készítek a tésztának, amikor már forr, megsózom, és megfőzöm benne a tortellinit a csomagoláson található utasítás szerint.

2. Ezalatt elkészítem a zöldfűszeres olivaolajat. A bazsalikomot, a petrezselymet felaprítom. A chilit hosszában félbevágom, kimagozom, és az üres paprikahéjakat vékonyan felszeletelem. A fokhagymát egészen egyszerűen megpucolom és a gerezdeket összezúzom. A zöldfűszeres-fokhagymás olajat akkor kezdem készíteni, amikor a tészta már majdnem készen van.

3. Egy nagy serpenyőt veszek elő. Az olívaolajba beleszórom a felaprított zöldfűszereket, a felkockázott chilipaprikákat és a zúzott fokhagymát. Az egészet sózom és borsozom, majd mérsékelt lángon egész rövid ideig kevergetem. Akkor van készen, amikor már érezni a zöld fűszernövények és a friss fokhagyma kellemes illatát. Ekkor azonnal lehúzzuk a tűzről.

4. A megfőtt tortellinit leszűröm és kb. 1 dl forró tészta-főzővizzel együtt beleforgatom a fűszernövényes olajba.

Reszelt parmezánnal tálalom.

 

A recept eredeti változata megjelent Stahl Judit könyvében.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!