Nagyon szeretem ezt a bazsalikomos, petrezselymes tortellinit készíteni és régóta bevált recept itthon. Előfordul, hogy esténként már nincs kedvem sokat babrálni a vacsorával, mert mindenki nyűgös, én pedig a blogommal foglalkoznék inkább, mégis szívesen készítenék egy ízletes, laktató vacsorát, de gyorsan.
Amióta friss zöldfűszeres olivaolajjal készül a tortellini, elbúcsúztunk a sajtmártástól és az az unalmas ketchup sem kerül rá. Az olívaolajba nemcsak friss fűszernövényeket, hanem fokhagymát és chilit is szórok, a tortellinit belekeverem az illatos fokhagymás-zöldfűszeres olívaolajba, s aki szereti, hozzáforgathat még csíkokra vágott, pirított bacont is.

Zöldfűszeres-fokhagymás tortellini
Recept (4 adaghoz):
50 dkg készen vett tortellini (bármilyen ízesítésű változat megfelel ehhez a recepthez)
A zöldfűszeres olívaolajhoz:
1,5 dkg friss bazsalikom
1 csokor friss petrezselyem
2 friss chilipaprika (elhagyható)
6 gerezd fokhagyma
2,5 dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors
a tálaláshoz parmezánsajt
1. Egy nagy fazék forró vízet készítek a tésztának, amikor már forr, megsózom, és megfőzöm benne a tortellinit a csomagoláson található utasítás szerint.
2. Ezalatt elkészítem a zöldfűszeres olivaolajat. A bazsalikomot, a petrezselymet felaprítom. A chilit hosszában félbevágom, kimagozom, és az üres paprikahéjakat vékonyan felszeletelem. A fokhagymát egészen egyszerűen megpucolom és a gerezdeket összezúzom. A zöldfűszeres-fokhagymás olajat akkor kezdem készíteni, amikor a tészta már majdnem készen van.
3. Egy nagy serpenyőt veszek elő. Az olívaolajba beleszórom a felaprított zöldfűszereket, a felkockázott chilipaprikákat és a zúzott fokhagymát. Az egészet sózom és borsozom, majd mérsékelt lángon egész rövid ideig kevergetem. Akkor van készen, amikor már érezni a zöld fűszernövények és a friss fokhagyma kellemes illatát. Ekkor azonnal lehúzzuk a tűzről.
4. A megfőtt tortellinit leszűröm és kb. 1 dl forró tészta-főzővizzel együtt beleforgatom a fűszernövényes olajba.
Reszelt parmezánnal tálalom.
A recept eredeti változata megjelent Stahl Judit könyvében.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: