Wannabe Chef

Szilvalekváros pite pop

Manapság a legtöbb édességes blog cake pop lázban ég. A popozáshoz mi is óriási kedvet kaptunk, és az utóbbi napok azzal teltek, hogy ezt a cuki, édes finomságot készítettük rendületlenül. Csodás inspirációkat találtunk CuppCake oldalán, ami egy igazi cake pop (és cupcake!) mennyország!  

Első alkalommal a pite popot sütöttük meg: ez egy sütinyalóka, “falatnyi pite”, pálcikán. Valóban nagyon könnyű és gyorsan elkészül. Az apró piték megtöltését kicsit leegyszerűsítettük: gyümölcs helyett pikáns lekvárt tettünk bele. Ha szeretitek, kis csokit is rakhattok bele, ami sütés közben megolvad a pite belsejében. Nagyon finom lesz!

Szilvalekváros csokoládés pite pop

A tészta készítésével kapcsolatos tapasztalatok, tippek:

– ne nyújtsátok vastagra a tésztát, mert ebbe a pitébe kevés mennyiségű töltelék fér: olyan vékonyra nyújtsátok, amilyen vékonyra csak lehet

– tönkölyliszttel is próbáltuk a tésztát készíteni, viszont sima liszttel finomabb lett, és könnyebben is megsült

– saslikpálcát szúrtunk bele, de hurkapálcikával is működhet: papírboltban beszerezhető

– készült már szilvalekvár recept a blogra, de annál egy kicsit sűrűbb lekvárra van most szükség ehhez a pitéhez (keményebb, nem folyós fajta), mert az nem folyik ki sütés közben a tésztából

– ha szeretnétek ajándékba adni a pitét, várjátok meg, amíg kihűl, utána csomagoljátok celofánba és kössetek a nyakára masnit

– lehet kisebb és nagyob formákat is vágni, mi kb. 10 cm átmérőjű lapokat vágtunk, abba több töltelék is fért, ezáltal jobban is élvezhető a süti

Recept:

250 g liszt

125 g puha vaj, kis kockákra feldarabolva

1 tojás

1 ek. kristálycukor

csipet só

40 ml hideg víz

szilvalekvár és csokoládé a töltéshez

1. A tésztát morzsásra keverem, majd hozzáadom a vizet és összedolgozom. Fóliába csomagolom és legalább 1 órára a hűtőbe teszem.

2. A hűtés után kinyújtom a tésztát (lisztezett pulton, amilyen vékonyra csak lehet), és pohárral kerek formákat vágok ki.

3. Egész tojással megkenem a belső széleket, szilvalekváral és fél kocka csokoládéval töltöm meg a pitéket, majd pálcával lenyomkodom a tészta széleit. Sütés előtt zabpehellyel szórtam meg.

4. 180 fokon kb. 20 perc alatt sültek meg.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!