Csokis banánkenyér

Mostanában gyakran készült kenyér a blogra, nem a kelesztős fajta, hanem könnyen bekeverhetőek, mint a szilvás mandulás kenyér vagy amilyen a datolyás kenyér. A banánkenyér gondolata is már régóta foglalkoztatott, ami első hallásra bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, hiszen itt is egy kevert süteményről van szó, kenyér formában. Elsőként Zizi oldalán találtam rá egy szuper vegán receptre,  majd Nigella Lawson receptje adta az inspirációt. Nádcukrot használtam és kicsit kevesebbet, illetve a liszt egy részét darált mandulával helyettesítettem. A banánkenyérhez olvasztott étcsokoládét kevertem. Egy kicsit nedvesebb tésztára lehet számítani, nagyon finom édesség és a reggeli kávé mellé is remek.

Csokis banánkenyér

Recept:

150 g liszt

2 teáskanál sütőpor

fél teáskanál szódabikarbóna

fél teáskanál só

125 g vaj (olvasztott)

120 g nádcukor

2 tojás

100 g étcsokoládé (gőz fölött megolvasztva)

3 banán (kb. 300 g)

60 g mogyoró/mandula, darálva

1 teáskanál vanília aroma vagy vaníliás cukor

1. Előmelegítem a sütőt 170 fokra (gáz 3-as fokozat) és kivajazok egy hosszúkás kenyérsütő formát.
2. A száraz hozzávalókat (lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót) fakanállal jól összekeverem. Egy nagyobb keverőtálban a cukrot és a megolvasztott vajat összekeverem, majd a tojásokat is hozzákeverem. Ezután mehetnek bele az összenyomkodott banánok, a darált mandula vagy mogyoró, és a vanília.
3. A tojásos keverékhez adom a lisztes hozzávalókat, és jól összedolgozom. A végén az olvasztott étcsokoládét is hozzákeverem.
4. 170 fokon 45 perc alatt sült meg. A sütőből kivéve pár percig a kenyérformában hagyom, majd kiborítom és rácson hagyom kihűlni. Felszeletelve tálalom.
Címkék: , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »