Mostanában gyakran készült kenyér a blogra, nem a kelesztős fajta, hanem könnyen bekeverhetőek, mint a szilvás mandulás kenyér vagy amilyen a datolyás kenyér. A banánkenyér gondolata is már régóta foglalkoztatott, ami első hallásra bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az, hiszen itt is egy kevert süteményről van szó, kenyér formában. Elsőként Zizi oldalán találtam rá egy szuper vegán receptre, majd Nigella Lawson receptje adta az inspirációt. Nádcukrot használtam és kicsit kevesebbet, illetve a liszt egy részét darált mandulával helyettesítettem. A banánkenyérhez olvasztott étcsokoládét kevertem. Egy kicsit nedvesebb tésztára lehet számítani, nagyon finom édesség és a reggeli kávé mellé is remek.
Recept:
150 g liszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
125 g vaj (olvasztott)
120 g nádcukor
2 tojás
100 g étcsokoládé (gőz fölött megolvasztva)
3 banán (kb. 300 g)
60 g mogyoró/mandula, darálva
1 teáskanál vanília aroma vagy vaníliás cukor
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.