Wannabe Chef

Összefoglaló eddigi bentoinkról

Akik szokták figyelni a Facebook oldalunkat, azok tudják, hogy időnként felteszünk képeket a bentoinkról, melyeket egyre nagyobb érdeklődéssel fogadtok.

Hogy mi is a bento? Arról bővebben itt olvashattok.

Ebben a posztban szeretnénk összefoglalni az elmúlt egy évben a Facebook-on posztolt bentoinkat. Az első bentos képet 2011 október 14-én posztoltuk, ez volt az:

Első (őszi) bentonk

Felül: kétféle gombás barnarizs. Alul: szójaszószos párolt szójacsíra, kínai kelből savanyúság, omlett batyuk, sült édesburgonya falatok.

(Balról-jobbra) Onigiri (“japán rizsgolyók”), sárgarépával-zöldbabbal töltött hústekercs, sárgadinnye, ananász, paradicsom

Örök klasszikus és örök kedvenc: teriyaki csirke párolt rizzsel, brokkolival, alma, mandarin

(A teriyaki csirke receptjét még nem posztoltuk, pedig annyira konnyű és finom! Hasonlóan készül, mint a teriyaki lazac.)

Onigiri (“japán rizsgolyók”), mini skót tojások 

“Minimál kyaraben”, mert csak picit díszítettük az onigiriket (“japán rizsgombócok”, alul), brokkoli, omlett tekercs, sült virsli virágok rukkola ágyon (felül)

Csiga bento! Na, ez már kyaraben! Párolt rizsen omlett tekercs, virsli, brokkoli és sonka virágok. (A csiga háza is omlett tekercsből van!)

Párolt zöldségek, pirítós, sajtgolyók, alul pedig szójaszószos (kemény) fürj tojás és paradicsom

Tonkatsu (japán rántott szelet) mangalicából, rizs ágyon. Brokkoli, paradicsom, alma. Teljesen hétköznapi, ugye?

Gőzölt darált húsos-rákos tésztakosárkák, paradicsom, rizs, uborka

Sós-eceets uborkacsíkok, serpenyőben hirtelen pirított kaliforniai paprika, rizs, roston sült lazac, rizs. (A lazac csak sózva, enyhén borsozva roston nagyon finom és percek alatt elkészül. Az egyik kedvenc!)

Pingvin bento (kyaraben). Ezt a bentonkat sokan megosztották, holott a bento nem feltétlenül “figurális” vagy tájképnek öltözött étel! Ebbe a bentoba rizs, sült mini virslik és kevés párolt gomba került. Répa virággal és retek lufival!:)

Hogy miért kezdtünk a bento készítésbe? Azért, mert 1. nem akarunk minden nap változó minőségű péksütiket (vagy szendvicseket) enni ebédre (rengeteg felesleges cukor és üres kalória), 2. a legtöbb ételkiszállítóval sem mindig vagyunk “kibékülve” (lásd: szeletelhető főzelékek), 3. az étteremben evés/étteremből rendelés drága (és az sem mindig jó!), 4. szeretnénk a mennyiséget kordában tartani, 5. nemcsak egyfélét, de változatosan és többfélét is szeretnénk enni. (A két utolsó talán a két legfontosabb ok.)

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!