Akik szokták figyelni a Facebook oldalunkat, azok tudják, hogy időnként felteszünk képeket a bentoinkról, melyeket egyre nagyobb érdeklődéssel fogadtok.
Hogy mi is a bento? Arról bővebben itt olvashattok.
Ebben a posztban szeretnénk összefoglalni az elmúlt egy évben a Facebook-on posztolt bentoinkat. Az első bentos képet 2011 október 14-én posztoltuk, ez volt az:
Felül: kétféle gombás barnarizs. Alul: szójaszószos párolt szójacsíra, kínai kelből savanyúság, omlett batyuk, sült édesburgonya falatok.
(Balról-jobbra) Onigiri (“japán rizsgolyók”), sárgarépával-zöldbabbal töltött hústekercs, sárgadinnye, ananász, paradicsom
(A teriyaki csirke receptjét még nem posztoltuk, pedig annyira konnyű és finom! Hasonlóan készül, mint a teriyaki lazac.)
Onigiri (“japán rizsgolyók”), mini skót tojások
Párolt zöldségek, pirítós, sajtgolyók, alul pedig szójaszószos (kemény) fürj tojás és paradicsom
Tonkatsu (japán rántott szelet) mangalicából, rizs ágyon. Brokkoli, paradicsom, alma. Teljesen hétköznapi, ugye?
Gőzölt darált húsos-rákos tésztakosárkák, paradicsom, rizs, uborka
Hogy miért kezdtünk a bento készítésbe? Azért, mert 1. nem akarunk minden nap változó minőségű péksütiket (vagy szendvicseket) enni ebédre (rengeteg felesleges cukor és üres kalória), 2. a legtöbb ételkiszállítóval sem mindig vagyunk “kibékülve” (lásd: szeletelhető főzelékek), 3. az étteremben evés/étteremből rendelés drága (és az sem mindig jó!), 4. szeretnénk a mennyiséget kordában tartani, 5. nemcsak egyfélét, de változatosan és többfélét is szeretnénk enni. (A két utolsó talán a két legfontosabb ok.)
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.