Wannabe Chef

Háromszínű bento szinte percek alatt

A “háromszínű bento” (三色=3 színű) igazi klasszikus. A lényege az ételt domináló 3 szín, minimalista stílusban. Általában barna, zöld és sárga (vagy barna, piros és sárga). A barna a (pirított) darált hús, a zöld bármilyen zöld színű zöldség (nálunk most blansírozott spenót) és a sárga a rántotta. Lehet, hogy túl egyszerűnek tűnik, de ez egy igazi klasszikus bento amit ráadásul pár perc alatt össze lehet dobni! Ráadásul tartalmas is, úgyhogy éhes kezdő konyhatündérek munkára fel!

Három színű bento

Van olyan japán ismerősöm, aki a húst, a spenótot és a tojást is mikróban készíti ehhez a bentóhoz. 3-2-3 perc, szerinte, de én rántottát nem sütnék mikróban, úgyhogy az serpenyőben készült. A darált húst és a spenótot viszont én is mikróztam és IGEN, MŰKÖDIK! A köret ebben a bentoban is rizs volt és amíg fő/párolódik a rizs, addig simán elkészítettem a feltétet. Sőt, még a serpenyőt is el tudtam mosogatni!

Hozzávalók (1 bentohoz):

-rizs

– 10 dkg darált hús+1 ek szójaszósz,+1 kk sake/vodka+1 kk reszelt gyömbér leve (+pici zúzott fokhagyma)

– pár levél friss spenót (vagy zöldborsó)

– 1 tojás+1 csipet só+ kevés olaj a sütéshez

-follpack (a mikrózáshoz)

-díszítéshez: ami van (itt most koktél paradicsom, saláta levél és uborka)

1. A darált húst összekeverem egy mikrózható tálban az ízesítőkkel (szójaszósz, sake/vodka, gyömbér lé, zúzott fokhagyma), lefedem follpack-kal és 600 Watton 1,5 percig mikrózom. Keverek rajta egyet és lefedve újabb 1,5 percig mikrózom. Ezzel a husi kész is.

2. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot is mikrózható tálba teszem, lefedem follpackkal és 2 percig mikrózom 600 Watton. Kész!

3. Hagyományos módon 1 tojásból rántottát sütök.

4. A dobozba rizst szedek, ezen pedig elrendezem a három színű feltétet.

Egyszerű, finom és sokkal jobb, mint a szeletelhető zöldségek. Ráadásul percek alatt elkészül!

Csomagoltam még hozzá egy kis káposzta salit is!

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!