Wannabe Chef

Mandulás sütőtöktorta, krémsajtos mázzal és csokiforgáccsal

Ettetek mostanában igazán jó sütőtöktortát? Sok ideje kerestem egy finom sütőtökös süteményt, ezért az utóbbi időben többet is kipróbáltam. Megsütöttem már Jamie sütőtök tortáját is, ami lágy, és krémesen karamellás. A sütőtök ízét erősen ki lehetett érezni belőle, de én most egy könnyed, puha, piskótás tésztára vágytam inkább.

Ez az édesség szuper finom: a tortába mandula és kevés sütőtök került, a kisült tortára pedig habosra kevert cukros-krémsajtos máz, ami ízlés szerint narancsaromával ízesíthető. Spatulával kentem szét a torta tetején és egészen egyszerűen rászórtam az egészben hagyott hántolt mandulaszemeket, majd kevés csokiforgácsot is. Zöldséghámozóval szép csokiforgácsot lehet készíteni csokoládétáblából. A torta hűtőben tartva több napig friss marad.

Sütőtökös recepteket még itt találtok.

 

Recept:

35 dkg sütőtök, megsütve 

25 dkg liszt 

másfél kávéskanál sütőpor 

10 dkg hántolt mandula durvára őrölve 

2 kávéskanál őrölt mézes fűszerkeverék vagy fahéj

2 kávéskanál szódabikarbóna 

2 és fél dl olaj (napraforgó- vagy rizsolaj)

3 tojás

25 dkg kristálycukor 

 

 

Máz:

20 dkg natúr krémsajt 

4 dkg vaj

20 deka porcukor

egy-két marék hántolt egész mandula és kevés csokiforgács a díszítéshez

 

 

1. Felvágom kisebb darabokra a nyers sütőtököt és sütőben 180-200 fokon addig sütöm, míg meg nem puhul (nagyjából fél óra).

2. Amíg sül a sütőtök, előkészítem a tortát: a lisztet, a durvára vágott (vagy őrölt) mandulát, a fűszert, a szódabikarbónát öszekeverem egy tálban. Egy másik tálban habosra verem a tojásokat, összedolgozom a cukorral és az olajjal.

3. A megsült tököt hagyom kissé hűlni, majd elválasztom a héjától. Összetöröm villával és hozzádolgozom a lisztes keverékhez.

4. Az olajos-cukros tojást hozzáadom a liszthez, majd alaposan összekeverem és belekanalazom egy kivajazott kerek formába (én piteformát használtam). 160 fokon,  nagyjából 40 perc alatt sült meg. Akkor van kész, ha a közepe is megsült és a tű szárazon jön ki belőle. Hagyom kihűlni, mielőtt a krémet rákenem.

5. Elkészítem a mázat: a szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat habosra keverem a porcukorral, majd rákenem a tortára. Megszórom az egész mandulával és csokiforgáccsal díszítem.  

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!